| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Tvrtke očekuju veći povrat investicije u svoje podatke - CroPC.net

Tvrtke očekuju veći povrat investicije u svoje podatke

Tvrtke priznaju kako su glavni faktori koji im onemogućavaju poboljšanje povrata investicije nedostatak prave tehnologije za upravljanje podacima (40 posto ispitanih), nedostatak internih procesa (36 posto) te neodgovarajuća komunikacija prema zaposlenicima i njihov trening (57 posto)

Globalne organizacije traže sve više i više od svojih ulaganja u rješenja za upravljanje podacima, unatoč procjeni da već dobivaju povrat u vidu dvostrukog iznosa koji ulažu, otkriva istraživanje koje je naručio Veritas Technologies, vodeća tvrtka na tržištu rješenja za zaštitu podataka u poslovnim okruženjima i softverskih rješenja za pohranu podataka

Istraživanje "Vrijednost podataka" (Value of Data) koje je provela analitička kuća Vanson Bourne obuhvatilo je više od 1500 IT menadžera u 15 zemalja. Ovo istraživanje otkrilo je kako većina tvrtki (82 posto), iako već dobiva povratnu vrijednost od 2,18 američka dolara za svaki dolar koji ulože u poboljšanje svojih sustava za upravljanje podacima, i dalje očekuje da će vidjeti još veći povrat uloženih sredstava.

Samo 15 posto ispitanih tvrtki izjavilo je kako je ostvarilo ROI (povrat na investiciju) koji su očekivale, dok je samo 1 posto ispitanih rekao kako njihov ROI nadmašuje očekivanja.

Tvrtke priznaju kako su glavni faktori koji im onemogućavaju poboljšanje povrata investicije nedostatak prave tehnologije za upravljanje podacima (40 posto ispitanih), nedostatak internih procesa (36 posto) te neodgovarajuća komunikacija prema zaposlenicima i njihov trening (57 posto).

Trećina tvrtki (33 posto) također je navela nedostatak podrške od strane višeg menadžmenta kao prepreku koja ih sprječava u postizanju većeg povrata na investiciju u sustave za upravljanje podacima.

"Pogrešan pristup načinu na koji se upravlja podacima može tvrtke stajati i u milijunima dolara zbog sigurnosnih propusta, izgubljene dobiti ili propuštenih prilika, ali oni koji mudro ulažu u ovaj segment svjesni su nevjerojatnog potencijala koji se krije u njihovim podacima. Nažalost, previše tvrtki u takvom pristupu i dalje sprječavaju tehnološki faktori ili izazovi vezani uz ljudske potencijale", rekao je Jyothi Swaroop, potpredsjednik Veritasa za proizvode i rješenja.

"Organizacije se danas moraju naoružati vještinama poput odgovarajućeg pristupa, zaštite i analize podataka koje imaju. Potrebna je kulturološka promjena u pristupu načinu na koji se rukuje podacima, što uključuje i punu podršku menadžmenta, kao i alate, procese i odgovarajući trening. Jedino tako tvrtke mogu svojim zaposlenicima omogućiti punu vidljivost podataka i kontrolu nad njima", naglašava Swaroop.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675