| | | |

LG se obvezuje na neutralizaciju ugljika do 2030.

Pin It

Kao prvi proizvođač kućanskih uređaja koji je 2015. dobio dozvole za ovjereno smanjenje emisija, LG je zahvaljujući korištenju visoko učinkovitih kućanskih uređaja učvrstio vlastiti status pionira u zaštiti okolišaKao prvi proizvođač kućanskih uređaja koji je 2015. dobio dozvole za ovjereno smanjenje emisija, LG je zahvaljujući korištenju visoko učinkovitih kućanskih uređaja učvrstio vlastiti status pionira u zaštiti okoliša

LG je pokrenuo svoju inicijativu Zero Carbon 2030, obvezujući se u sklopu svog globalnog poslovanja ostvariti nultu neto stopu emisije ugljika i to u roku od 12 godina

U skladu sa svojom širom strategijom održivog poslovanja, LG će u okviru svog globalnog poslovanja nastojati smanjiti emisije ugljika za 50 posto u odnosu na 2017. godinu i to provedbom različitih inicijativa za smanjenje ugljika i korištenje obnovljivih izvora energije. Ovaj će napor pomoći da se LG približi ostvarenju krajnjeg cilja u neutralizaciji ugljika, postižući nultu neto stopu njegove emisije.

Kompanija će putem niza strateških inicijativa smanjiti emisije ugljika na svojim proizvodnim lokacijama diljem svijeta, s gotovo 2 milijuna tona zabilježenih u 2017. na 960.000 tona do kraja 2030. LG želi proširiti svoje visokoučinkovite objekte i tehnologije usmjerene na smanjivanje stakleničkih plinova te ublažiti stvaranje emisija ugljika tijekom proizvodnog procesa.
LG će proširiti postrojenja za obnovljive izvore energije korištenjem solarnih energetskih proizvoda te će aktivno iskoristiti vlastita B2B tehnološka rješenja kao što su visokoučinkoviti rashladni agregati i sustavi Energy Management (EMS) kako bi se smanjila emisija ugljika.

Osim toga, širenjem projekata mehanizma čistog razvoja (CDM), LG planira osigurati dozvole za ovjereno smanjenje emisija (CER). Takve napredne CDM inicijative promiču čist razvoj u zemljama u razvoju pomažući tvrtkama da smanje emisije ugljika u manje razvijenim zemljama, koristeći vlastiti kapital i tehnologije. Takvi projekti su ključni za dobivanje dozvola za ovjereno smanjenje emisija koje izdaje Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (UNFCC) nakon temeljitog procesa evaluacije.

Kao prvi proizvođač kućanskih uređaja koji je 2015. dobio dozvole za ovjereno smanjenje emisija, LG je zahvaljujući korištenju visoko učinkovitih kućanskih uređaja učvrstio vlastiti status pionira u zaštiti okoliša. Do kraja 2018. godine, LG je kroz svoje inicijative mehanizma čistog razvoja osigurao ukupno 340.000 tona ovjerenog smanjenja emisija.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675