| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Organizacije koje ugrade pitanje kibernetičke sigurnosti u svoju poslovnu strategiju postižu bolje rezultate od konkurencije - CroPC.net

Organizacije koje ugrade pitanje kibernetičke sigurnosti u svoju poslovnu strategiju postižu bolje rezultate od konkurencije

Gledano geografski, samo 21 % ispitanika s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike su predvodnici, u usporedbi s 30 % s u obje Amerike i 30 % u regiji Azije i Pacifika

Organizacije koje u svoj pristup digitalnim inicijativama uključe pitanje kibernetičke sigurnosti motivirano poslovnim potrebama, postižu bolje rezultate od konkurencije, zaključak je PwC-ovog istraživanja o povjerenju u digitalno okruženje Digital Trust Insights Survey iz svibnja 2019.

Globalno istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od 3.000 rukovoditelja i IT stručnjaka iz cijelog svijeta pokazalo je da najboljih 25 % svih ispitanika – predvodnika na tržištu (na engl. trailblazers)- ne samo da predvode na području kibernetičke sigurnosti, već stvaraju veću vrijednost i ostvaruju bolje poslovne rezultate.

Među ispitanicima koji smatraju da je povećanje prihoda najvažnija vrijednost koja se očekuje od digitalne transformacije, gotovo 90 % predvodnika izjavilo je kako povrat koji ostvaruju ispunjava ili nadilazi njihova očekivanja (u usporedbi sa 66 % ostalih ispitanika).

Ti predvodnici su također i znatno optimističniji po pitanju potencijalnog rasta prihoda i profitne marže svojih tvrtki, pri čemu ih 57 % očekuje porast prihoda za 5 % ili više, dok ih 53 % očekuje porast profitne marže za 5 % ili više.

Istraživanje je otkrilo ključne demografske informacije o predvodnicima. Mnogi od njih su velika društva: 38 % ispitanika iz tvrtki čija je vrijednost najmanje 1 milijardu američkih dolara su takvi predvodnici. Sektor financijskih usluga i sektor tehnologije, medija i telekomunikacija (TMT) osobito su dobro zastupljeni u skupini vodećih. Trideset tri posto ispitanika iz sektora financijskih usluga i 30 % ispitanika iz sektora TMT su predvodnici, u usporedbi s otprilike četvrtinom baze ispitanika u ostalim sektorima.

Gledano geografski, samo 21 % ispitanika s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike su predvodnici, u usporedbi s 30 % s u obje Amerike i 30 % u regiji Azije i Pacifika.

Glavne karakteristike po kojem se predvodnici izdvajaju od svoje konkurencije u korporativnom svijetu uključuju usklađivanje vlastitih poslovnih i kibernetičkih strategija, primjenu pristupa koji analizira rizike i koordinaciju svojih timova s ciljem upravljanja rizicima.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675