| | | |

Vlatka Vuković – nova direktorica usluga usklađenosti u Ostendo Consultingu

Pin It

Vlatka je sa Ostendo Consultingom tijekom posljednje dvije godine u području zaštite osobnih podataka savjetovala tridesetak klijenata koji zajedno obrađuju više desetaka milijuna osobnih podatakaVlatka je sa Ostendo Consultingom tijekom posljednje dvije godine u području zaštite osobnih podataka savjetovala tridesetak klijenata koji zajedno obrađuju više desetaka milijuna osobnih podataka

Ostendo Consulting imenovao je na mjesto direktorice usluga usklađenosti Vlatku Vuković – jednu od najiskusnijih pravnica – praktičara iz područja zaštite osobnih podataka u regiji

Vlatka je sa Ostendo Consultingom tijekom posljednje dvije godine u području zaštite osobnih podataka savjetovala tridesetak klijenata koji zajedno obrađuju više desetaka milijuna osobnih podataka. Specijalizirala se u savjetovanju međunarodnih organizacija u zaštiti prijenosa osobnih podataka u treće zemlje. Klijenti za koje je radila dolaze iz širokog spektra visoko zahtjevnih industrijskih sektora uključujući i financijski, energetski, telekomunikacijski, ugostiteljski, javni i dr.

Vlatka je ovom prilikom izjavila: ”Počašćena sam i ponosna što sam dio Ostendo tima. Imam privilegiju raditi s divnim kolegama i najboljim stručnjacima iz područja privatnosti na zahtjevnim i dinamičnim projektima. Usluge koje pružamo našim klijentima od vitalne su važnosti za poduzeća, ali i za korisnike njihovih usluga i proizvoda jer su usmjerena i na zaštitu prava pojedinca. Veselim se novim projektima i novim iskustvima.”

Pored svog rada u Ostendo Consultingu, Vlatka napretku struke kontinuirano doprinosi i kroz volonterski rad u stručnim udruženjima poput udruge za zaštitu osobnih podataka UZOP, Hrvatske udruge poslodavaca HUP i dr. Čest je gost medija i stručnih događanja na temu zaštite privatnosti uključujući i kongres službenika za zaštitu osobih podataka ZOP 2019, te autor i predavač brojnih edukacija iz ovog područja.

„Vlatkino imenovanje je još jedan pokazatelj jasnog opredjeljenja Ostendo Consultinga pružanju visoko specijaliziranih usluga u području upravljanja usklađenošću i rizicima u informacijskoj sigurnosti.“ , izjavila je osnivačica tvrtke Biljana Cerin.

Usluge usklađivanja Ostendo Consultinga usmjerene su na specifične regulatorne zahtjeve koji se odnose na zaštitu informacija i informacijskih sustava. Multidisciplinarni tim Ostendo consultinga sastoji se od stručnjaka za informacijsku sigurnost i upravljanje rizicima, pravnika i tehničkih stručnjaka. Regulatorni zahtjevi kojima se ovaj tim bavi uključuju zaštitu osobnih podataka (GDPR), zaštitu kritične infrastrukture (NIS), zaštitu podataka u kartičnom poslovanju (PCI DSS), zaštite informacija u automobilskoj industriji (TISAX), te implementaciju međunarodnih standarda poput ISO 27001 i dr.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675