| | | |

Robert Bosch Venture Capital osniva četvrti fond s 200 milijuna eura

Pin It

RBVC, jedan od najvećih korporativnih ulagača u Europi, specijaliziran je za novoosnovana poduzeća koja se bave inovativnim tehnologijamaRBVC, jedan od najvećih korporativnih ulagača u Europi, specijaliziran je za novoosnovana poduzeća koja se bave inovativnim tehnologijama

Zabilježen je porast ulaganja u novoosnovana poduzeća, u 2017. godini institucionalni ulagači i tvrtke uložili su 147 milijardi eura u ta poduzeća, što je gotovo tri puta više nego u 2012. godini, tako i Bosch povećava ulaganje u vanjska novoosnovana poduzeća te je tvrtki Robert Bosch Venture Capital GmbH (RBVC) omogućio 200 milijuna eura za četvrti fond

„Oblikovanje budućnosti također podrazumijeva prepoznavanje dobrih ideja već u samome početku te put do njihova proboja. Kao vodeća tvrtka za internet stvari, želimo uložiti u određene tehnologije s obzirom na njihovu važnost u budućnosti, na primjer u umjetnu inteligenciju”, objašnjava dr. Volkmar Denner, glavni izvršni direktor tvrtke Robert Bosch GmbH. RBVC trenutačno ima udio u tri najperspektivnija novoosnovana poduzeća za umjetnu inteligenciju u cijelome svijetu: DeepMap, Graphcore i Syntiant. „Ulažemo u novoosnovana poduzeća, ali i surađujemo s njima na projektima otvorenih inovacija. To je jedan od načina na koje povećavamo svoju inovativnu snagu.” Otvorene inovacije koncept su koji povezuje kupce, istraživače, dobavljače i partnere te ih uključuje u inovativne aktivnosti tvrtke.

RBVC, jedan od najvećih korporativnih ulagača u Europi, specijaliziran je za novoosnovana poduzeća koja se bave inovativnim tehnologijama. Portfelj tvrtke uključuje više od 35 poduzeća koja se aktivno bave autonomnom vožnjom, umjetnom inteligencijom, internetom stvari te čak i tehnologijama zajedničkog vođenja glavne knjige kao što je lanac blokova (eng. blockchain).

Svake godine stručnjaci tvrtke RBVC proučavaju više od 2000 novoosnovanih poduzeća, no samo stotinjak njih uđe u uži izbor.

„Svake godine ulažemo u šest do deset pažljivo izabranih poduzeća. Osim kapitala, nudimo znanje i iskustvo te operativnu podršku. Novoosnovana poduzeća povezujemo i s Boschevim poslovnim jedinicama”, izjavio je generalni direktor tvrtke RBVC Philipp Rose. Takva udruživanja koriste novim poduzećima, kao i samoj tvrtki Bosch. Novoosnovanim poduzećima nudi se mogućnost da postanu Boschevi dobavljači, tehnološki partneri ili čak kupci. Boschu je zauzvrat omogućen rani pristup najnovijim tehnologijama koje može upotrijebiti u vlastitim inovacijama. „Otvorene inovacije koriste i novoosnovanim poduzećima i tvrtki Bosch”, izjavio je Rose. „Osim toga, omogućava nam da stručno znanje novoosnovanog poduzeća ostane u samom poduzeću.”

Bosch trenutačno surađuje s više od stotinu poduzeća na projektima otvorenih inovacija.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675