| | | |

Hrvatski startup TDA pomaže američkom SciNoteu digitalizirati svjetsku znanost

Pin It

SciNote je vodeća platforma za istraživače u akademskoj zajednici ili industriji - odnosno služi kao elektronička laboratorijska bilježnicaSciNote je vodeća platforma za istraživače u akademskoj zajednici ili industriji - odnosno služi kao elektronička laboratorijska bilježnica

Početkom siječnja ove godine, TDA je otvorio natječaj kojim nagrađuje najbolje digitalne projekte na svijetu pod nazivom “Digital Project Competition for Companies”, TDA je svoj put započeo upravo na natjecanjima te na taj način dokazao da se naporan rad isplati

Ovim natječajem željeli su nagraditi najbolji poduzetnički projekt te im financirati isti s 10.000 američkih dolara. Natječaj je zatvoren 15. ožujka 2019. Godine. Razlog zbog kojeg je natječaj bio otvoren dva mjeseca je taj što je postojala velika potražnja među kompanijama. Pobjednik natjecanja je američka tvrtka sa uredom u Ljubljani - SciNote.

"Budući da smo privukli svjetske tvrtke i njihove projekte, naš žiri, sastavljen od konzultanata iz digitalne industrije, imao je veliki izazov. Odluka je pala na SciNote jer smo jednim projektom spojili do sada nespojivo u ovom obliku - digitalni marketing sa znanošću. Isto tako SciNote-ova prisutnost na američkom i zapadnoeuropskom tržištu čini projekt još zanimljivijim i vrijednijim." - izjavio je Goran Deak, CEO.

SciNote je vodeća platforma za istraživače u akademskoj zajednici ili industriji - odnosno služi kao elektronička laboratorijska bilježnica. Platforma olakšava istraživačima bilježenje i spremanje informacija tijekom radnih procesa te im omogućuje vizualizaciju svakog koraka laboratorijskog rada, dodavanje rokova za svaki zadatak te čak povezivanje članova tima koji rade na istom projektu.

Jure Kumljanc, Direktor marketinga tvrtke, je izjavio: “Za TDA smo doznali putem Instagrama. Razgovarali smo u timu, jer nam se cijeli koncept TDA činio jako zanimljivim. Odlučili smo testirati platformu i objaviti projekt. Nadali smo se pobjedi, ali je nismo očekivali. Jako smo sretni i zadovoljni jer je naša platforma i projekt prepoznat od strane TDA. Naša vizija je digitalizirati znanost, olakšati znanstvenicima rad te približiti znanost novim generacijama. Mislim da smo na dobrom putu, a ova nagrada nam je i potvrda. Od ovog projekta očekujemo visokokvalitetnu internetsku platformu s modernim dizajnom prilagođenim mobilnim uređajima.”

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675