| | | |

Optima Telekom u prvom tromjesečju nastavlja sa stabilnim poslovanjem uz rast operativne dobiti

Pin It

Pozitivne prihode Optima Telekom je ostvario unatoč stalnom padu broja korisnika javne govorne usluge koji je kao trend na tržištu prisutan već neko vrijeme uz projekcije nastavkaPozitivne prihode Optima Telekom je ostvario unatoč stalnom padu broja korisnika javne govorne usluge koji je kao trend na tržištu prisutan već neko vrijeme uz projekcije nastavka

Optima Telekom Grupa u prvom tromjesečju 2019. godine nastavlja sa stabilnim poslovanjem uz ostvarenje ukupnih poslovnih prihoda od 136,7 milijuna kuna ili 2 posto više u odnosu na prethodnu godinu

Operativna dobit EBITDA prije jednokratnih stavki i nakon najmova porasla je za 16,3 posto na 28,6 milijuna kuna, uz porast EBITDA marže koja iznosi 20,9 posto, što je 2,6 postotnih bodova više u usporedbi s godinom ranije.

Porast operativne dobiti EBITDA prije jednokratnih stavki nakon najmova i marže rezultat su nastavka učinkovitog operativnog poslovanja. Povećanju prihoda u odnosu na isti period prethodne godine najviše je doprinijelo povećanje prihoda od interkonekcije koji su povećani za čak 24 posto te povećanje prihoda od usluga multimedije od 2,9 posto.

Pozitivne prihode Optima Telekom je ostvario unatoč stalnom padu broja korisnika javne govorne usluge koji je kao trend na tržištu prisutan već neko vrijeme uz projekcije nastavka.

Uz pozitivne poslovne rezultate koje ostvaruje multimedija, Optima Telekom izvrsne rezultate bilježi i u ICT segmentu. U odnosu na prvo tromjesečje 2018. godine, u prva tri mjeseca 2019. godine prihod od ICT usluga povećan je za 37 posto.

U segmentu interneta Optima Telekom bilježi stabilne rezultate, uz blagi pad prihoda od 2,3 posto.

Konsolidirana kapitalna ulaganja u prvom tromjesečju 2019. godine iznosila su 29,7 milijuna kuna. Od toga je u jezgru mreže uloženo 5,6 milijuna kuna ili gotovo 161 posto više nego u prvom tromjesečju 2018. godine. U razvoj pristupne optičke mreže i opremu za spajanje poslovnih korisnika te širenje mreže kolokacija i opremu za rezidencijalne korisnike uloženo je 8,8 milijuna kuna, dok je 15,2 milijuna kuna uloženo u proširenje aplikacija i sustava.

„Unatoč vrlo izazovnom i konkurentnom okruženju, Optima Telekom je i u prvom kvartalu 2019. godine nastavio sa stabilnim poslovanjem. Uz pozitivne poslovne rezultate koje, uslijed marketinških i prodajnih napora, ostvaruju usluge multimedije, dobre rezultate bilježimo i u ICT segmentu. Rezultat je ostvaren uslijed snažnog fokusa na prodaju ICT rješenja i usluga, kvalitetne suradnje sa ICT partnerima te primjerenih odgovora na potrebe tržišta. U narednom periodu poduzet ćemo niz inicijativa kako bi Optima Telekom u potpunosti opravdao očekivanje u segmentu orijentiranosti na korisnike. Mnoge procese i sustave planiramo digitalizirati što će nam omogućiti bržu i bolju reakciju na potrebe naših korisnika. Naravno, nastavljamo i s ulaganjima u osnove našeg poslovanja, u tehnologije s kojima ćemo unaprijediti performanse naše mreže“, izjavio je Boris Batelić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675