| | | |

Radnici dnevno gube 2 sata tražeći podatke

Pin It

Tvrtke koje ne uspijevaju riješiti svoje probleme u upravljanju podacima također riskiraju značajnu dugoročnu štetu za poslovanjeTvrtke koje ne uspijevaju riješiti svoje probleme u upravljanju podacima također riskiraju značajnu dugoročnu štetu za poslovanje

Globalne organizacije ulažu velike napore kako bi stekle konkurentske prednosti u današnjoj digitalnoj ekonomiji, ali istovremeno ne uspijevaju učinkovito upravljati svojim podacima, što ih u konačnici košta milijune dolara u pogledu izgubljene produktivnosti i propuštenih prilika, otkrilo je novo istraživanje koje je naručio Veritas Technologies, vodeća tvrtka na tržištu rješenja za zaštitu podataka u poslovnim okruženjima i softverskih rješenja za pohranu podataka

Kada zaposlenici imaju učinkovit pristup podacima, imaju sav uvid koji im je potreban kako bi donosili bolje, kvalitetnije odluke. Međutim, istraživanje „Vrijednost podataka“ koje je za Veritas provela tvrtka Vanson Bourne na uzorku od 1500 IT menadžera koji donose odluke u 15 zemalja, pokazalo je da izazovi vezani uz upravljanje podacima imaju iznimno veli utjecaj na učinkovitost zaposlenika, produktivnost i profitabilnost tvrtki širom svijeta. Zaposlenici, u prosjeku, gube dva sata dnevno tražeći podatke, što dovodi do gubitka produktivnosti do 16 posto.

Organizacije koje su uložile u učinkovito upravljanje vlastitim podacima kažu kako su ostvarile uštede te su se pohvalile i većom produktivnošću radnika. Sedam od deset tvrtki (70 posto) kaže da je smanjilo troškove, dok više od dvije trećine tvrtki (69 posto) kaže kako su njihovi zaposlenici sada mnogo efikasniji.

“Eksponencijalni rast količine podataka može stvoriti značajne prilike za organizacije koje ga inteligentno koriste. Nažalost, većina organizacija troši dragocjene resurse u potrazi za korisnim i potencijalno poslovno kritičnim podacima u nepovezanim IT ekosustavima“, izjavio je Jyothi Swaroop, potpredsjednik za proizvode i rješenja u Veritasu. „Tvrtke koje ulažu u brigu o svojoj najvažnijoj digitalnoj imovini – svojim podacima – ostvarit će povećanu učinkovitost i produktivnost zaposlenika, čime će postići i vrijednu konkurentsku prednost“, naglašava Swaroop.

Osim izazova vezanih uz produktivnost, šire posljedice lošeg upravljanja podacima mogu krajnje negativno utjecati na organizacije. Gotovo sve ispitane tvrtke (97 posto) vjeruju kako su propustile vrijedne prilike zbog neučinkovitog upravljanja podacima. Štoviše, više od trećine (35 posto) priznaje kako su propustile zaraditi novac, dok dvije od njih pet (39 posto) kaže da su im zbog upravljanja podacima porasli operativni troškovi. Posebno je zabrinjavajuće što ispitani kažu kako njihove tvrtke gube više od 2 milijuna dolara godišnje zbog izazova koji su povezani s upravljanjem podacima.

Tvrtke koje ne uspijevaju riješiti svoje probleme u upravljanju podacima također riskiraju značajnu dugoročnu štetu za poslovanje. Ispitanici kažu kako su njihovi izazovi u upravljanju podacima vezani uz njihovu sposobnost donošenja strateških odluka (38 posto), manju agilnost (35 posto) i nemogućnost uspješnog natjecanja na tržištu (29 posto). Više od četvrtine ispitanih (27 posto) više je podložno sigurnosnim prijetnjama, a 25 posto je iskusilo i nezadovoljstvo korisnika.

“Mnoge organizacije i dalje se suočavaju sa svakodnevnom neizvjesnošću oko toga gdje se nalaze njihovi podaci i jesu li čak zaštićeni kako treba. Ako se ovaj problem ne riješi, on ugrožava agilnost tvrtke, izlaže je sigurnosnim prijetnjama i padu produktivnosti te općenito letargičnom donošenju odluka, čak i na najvišim razinama“, dodao je Swaroop. “Žele li tvrtke u istinu cvjetati u današnjoj digitalnoj ekonomiji, moraju implementirati rješenja koja osnažuju zaposlenike potpunom vidljivošću i kontrolom cjelokupnog procesa vezanog uz obradu podataka. Tek tada će biti u mogućnosti identificirati područja rizika i mogućnosti za napredak, otkrivajući pravu vrijednost svojih podataka“, naglašava Swaroop.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675