| | | |

Polovica žena tvrdi da ravnopravnost spolova i dalje nije prioritet u njihovim tvrtkama

Pin It

povećanje broja zaposlenih žena za 5%, na 75%, moglo bi poboljšati ekonomiju Ujedinjenog Kraljevstva za oko 9% bruto domaćeg proizvoda (BDP-a)povećanje broja zaposlenih žena za 5%, na 75%, moglo bi poboljšati ekonomiju Ujedinjenog Kraljevstva za oko 9% bruto domaćeg proizvoda (BDP-a)

Prema globalnom istraživanju Booking.com, 54% žena koje trenutačno rade u sektoru tehnologije diljem svijeta smatra da je rad na ravnopravnosti spolova u sektoru tehnologije danas prioritet

Nešto više žena iz tog sektora (56%) smatra da se u njihovoj tvrtki zaista radi na ravnopravnosti spolova. Iako inicijative za smanjenje nesrazmjera u zastupljenosti spolova i poticanju što više žena na ulazak u sektor tehnologije imaju ponešto uspjeha, tvrtke i sama industrija tehnologije moraju pokazati veću obvezu prema njegovanju ženskog talenta - ne samo žena koje razmišljaju o karijeri u tehnologiji nego i priznatih stručnjakinja u ovom sektoru - ako žele održati reprezentativnu i vještu radnu snagu.

U najnovijem izvješću World Economic Forum Gender Gap Report utvrđeno je da dolazi do povećanja nesrazmjera u zastupljenosti spolova. No ipak, žene daju veliki doprinos u svim sferama poslovanja. Na pitanje o tome koje pogodnosti tehnološkim tvrtkama može donijeti veća zastupljenost spolova, 90% žena zaposlenih u tehnoloških tvrtkama – i studentice koje žele ostvariti karijeru u tehnološkom sektoru – kaže da bi to pomoglo pri ostvarivanju veće zastupljenosti spolova u tehnološkom sektoru, donijelo nove perspektive, vještine i iskustva. One su također navele veću fleksibilnost po pitanju pogodnosti vezanih uz ljudske resurse (90%) i poboljšano radno okruženje za sve zaposlenike (90%). Osim tih kulturnih pogodnosti, žene sve više smatraju da će njihova zastupljenost u tehnoloških tvrtkama doprinijeti boljoj reputaciji tvrtke i branda (88%) te općenito većem povjerenju u tehnološke tvrtke (87%).

Podaci iz sektora pokazuju i veće ekonomske pogodnosti. U istraživanju tvrtke PricewaterhouseCoopers nedavno je utvrđeno kako bi povećanje broja zaposlenih žena za 5%, na 75%, moglo bi poboljšati ekonomiju Ujedinjenog Kraljevstva za oko 9% bruto domaćeg proizvoda (BDP-a).

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

Vozili smo novu Mazdu 3

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675