| | | |

VISA najavila ulaganje od 100 milijuna dolara u europske FinTech kompanije

Pin It

Ključni element FinTech angažmana je jednostavan pristup koji omogućuje startupima početak suradnje u manje od četiri tjednaKljučni element FinTech angažmana je jednostavan pristup koji omogućuje startupima početak suradnje u manje od četiri tjedna

Od srpnja, FinTech start-upovi sa sjedištem u Europi mogu se uključiti u Visinu globalnu mrežu, a procedura uključivanja u program trajat će manje od 4 tjedna, novi FinTech program osigurava startupima nižu naknadu i brz pristup Visinoj globalnoj mreži što je dodatni poticaj kompanijama u razvoju inovativnih ideja

Dodatno, Visa je pokrenula europski investicijski program u iznosu od 100 milijuna dolara kako bi podržala brzorastući FinTech ekosustav u Europi te povećala ulaganja u startup kompanije.

Govoreći na konferenciji Money 20/20 u Amsterdamu, Visa-ina izvršna direktorica za Europu, Charlotte Hogg, rekla je: "Ovo su uzbudljiva vremena za platno tržište u Europi. Uvođenje nove regulacije, dramatične promjene u ponašanju potrošača i brz razvoj tehnologije, pretvorilo je Europu u regiju u kojoj se svakodnevno rađaju nove ideje. Takvo okruženje, stvara nevjerojatnu priliku za nove i postojeće tvrtke kako bi osmislile rješenja koja omogućuju jednostavno i sigurno plaćanje. U Visi smo otvoreni za suradnju s kompanijama koje žele iskoristiti prednosti i mogućnosti te sigurnost naše globalne mreže kako bi te kompanije istovremeno ostvarile rast poslovanja. Predani smo cilju da ostanemo najsigurnija mreža za nove sudionike na tržištu, kao i za naše postojeće klijente i partnere."

Ključni element FinTech angažmana je jednostavan pristup koji omogućuje startupima početak suradnje u manje od četiri tjedna. Visa će surađivati s pružateljima usluga kako bi sponzorirala start-up tvrtke koji žele sudjelovati u programu i koje potrošačima i trgovcima žele ponuditi nova i inovativna rješenja digitalne trgovine. U početku, Visa će raditi s Contis-om, platformom koja nudi usluge alternativnog bankarstva, obrade podataka i plaćanja. Program će započeti u srpnju, a bit će usredotočen na start-up tvrtke u Velikoj Britaniji koje se mogu prijaviti na adresi www.visaeurope.com/fintech. 

Ostala europska tržišta uskoro će se moći pridružiti programu, a krajnji cilj je širenje na globalno tržište.

Visa je također pokrenula investicijski program u vrijednosti od 100 milijuna dolara. Naglasak će biti na podršci tvrtkama koje koriste nove tehnologije, a koje imaju potencijal za stvaranje novih i sigurnih načina plaćanja. Visa je već investirala u niz europskih FinTech kompanija - Klarna, solarisBank i Payworks. Prema podacima KPMG-a, ulaganja u europske FinTech kompanije u 2017. Iznosila su 4,7 milijarde dolara. Osim toga, nekoliko platnih platformi i FinTech kompanija već surađuje s Visom u osmišljavanju novih rješenja za potrošače, ali i trgovce. Među kompanijama su - Contis, EVRY, Jaja, Revolut i Wirecard.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675