A1

Domaća IT tvrtka Syntio patentirala je svoje rješenje za dohvat podataka u Američkom uredu za patente i žigove

Autori patenta su Tomislav Domanovac, jedan od osnivača Syntija i Ivan Zeko, stariji podatkovni inženjer (Senior Data Engineer)
Autori patenta su Tomislav Domanovac, jedan od osnivača Syntija i Ivan Zeko, stariji podatkovni inženjer (Senior Data Engineer)
Autori patenta su Tomislav Domanovac, jedan od osnivača Syntija i Ivan Zeko, stariji podatkovni inženjer (Senior Data Engineer)

Zagrebačka tvrtka Syntio, koja se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu, dobila je patent broj 11.829.343 u Američkom uredu za patente i žigove (USPTO) za svoje rješenje kojim značajno unaprjeđuje migraciju podataka u cloud za korisnike

Autori patenta su Tomislav Domanovac, jedan od osnivača Syntija i Ivan Zeko, stariji podatkovni inženjer (Senior Data Engineer). Uspješno međunarodno patentiranje od strane ove prestižne organizacije velik je uspjeh za Syntio, koji je među rijetkim hrvatskim tvrtkama s tim postignućem. I prije ovog uspjeha, važnost ove tvrtke dvije je godine za redom prepoznao Financial Times, uvrstivši Syntio u svoju FT 1000 listu najbrže rastućih europskih tvrtki.

„Tijekom razvoja našeg Dataphos Publisher alata dizajnirali smo posebnu metodu koja unaprjeđuje migraciju podataka u cloud za naše korisnike. Ovo rješenje omogućuje optimizaciju poslovnih procesa vezanih uz cloud usluge, poput organizacije podataka, sažimanja informacija i na kraju, našim korisnicima omogućuje brže donošenje poslovnih odluka. Uspješno patentiranje u SAD-u potvrđuje kvalitetu naših proizvoda i služi kao vrlo važno priznanje za sav trud koji smo uložili u razvoj naše multicloud platforme“, izjavio je Davorin Cetto, direktor i jedan od osnivača Syntija.

Portfelj klijenata tvrtke Syntio uključuje vodeća multinacionalna poduzeća u području maloprodaje, logistike, telekomunikacija, financija, farmaceutike i hoteljerstva, a svoju ulogu na tržištu vide kroz povezivanje podatkovnog inženjeringa, cloud tehnologije i inovativnosti. Konkretno, Syntio je jedan od vodećih Google Cloud partnera za data engineering na najvišoj razini. Osim Googlea, partneri su i s Amazon Web Serviceom i Microsoft Azureom.

United States Patent and Trademark Office (USPTO) federalna je agencija SAD-a, zadužena za odobravanje i registraciju patenata. Organizacije djeluje međunarodno te nastupa kao svjetski autoritet na području dodjele patenata i donosi visoke kriterije u proces patentiranja, što donosi dodatan značaj priznanju kojeg je uspješnim patentiranjem zaslužio Syntio.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.