Lenovo
Featured

Schneider Electric sa snažnim fokusom ka održivosti prema izvještajima za prvi kvartal 2023.

Schneider Electric
Schneider Electric
Schneider Electric
 

Schneider Electric je objavio rezultate svog programa Schneider Sustainability Impact (SSI) za prvi kvartal 2023. godine, istovremeno kada i financijske rezultate za prvi kvartal. Rezultati dolaze nakon što je Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) prije mjesec dana objavio svoj najnoviji izvještaj naglašavajući iznimnu cijenu globalne neaktivnosti u vezi klimatskih promjena

„Taj nas izvještaj podsjeća kako nam je preostalo malo vremena za konkretne akcije. Dobra je vijest da su nam rješenja za smanjenje emisija nadohvat ruke. Važni su svaki dan, svaki tjedan i svaki kvartal, a mi činimo sve što je moguće da promišljeno, sustavno i zajednički ubrzamo naša nastojanja,“ komentirala je povodom tih izvještaja Gwenaelle Avice-Huet, glavna direktorica za strategiju i održivost u Schneider Electricu.

Program SSI Schneider Electrica prati i mjeri napredak kompanije u svim transformacijskim ESG ciljevima postavljenih do 2025. godine, odnosno onih koji su usmjereni na promjene vezane uz okoliš, društvo i korporativno upravljanje. Kompanija svakog kvartala predstavlja ostvareni napredak kako bi istovremeno na akciju potaknula interne i eksterne dionike.

U prvom je kvartalu Schneider pokazao dobar napredak kada je riječ o:

  • Klimi i resursima tako što je kontinuirano podržavao svoje korisnike u smanjenju njihovog ugljičnog otiska zahvaljujući rješenjima koja čuvaju ili izbjegavaju emisije ugljika. Kompanija je također napravila značajan napredak u Projektu Zero Carbon, kao dio stalnih nastojanja da se dosegne Net-Zero cilj u cijelom nabavnom lancu Schneider Electrica do 2050. godine, u skladu s definiranim planom koji je odobrila Science Based Targets inicijativa (SBTi).
  • Inicijativama za jednakost i generacije koje su ostvarile doseg do 40 milijuna ljudi s pristupom čistoj i pouzdanoj električnoj energiji te omogućile obuku za upravljanje energetskom učinkovitošću za više od 430 tisuća ljudi. Jedinstveni pristup Schneider Electrica usmjeren je na rješavanje energetskog paradoksa tako što globalno usklađuje potrebu smanjenja ugljičnih emisija povezanih s korištenjem energije, a istovremeno podržava zajednice da razviju potrebne vještine radi ostvarivanja svojih energetskih potreba i time zatvore nastali energetski jaz.

Konsolidirani SSI rezultat za prvi kvartal 2023. godine je 5,25 od deset, što je ohrabrujući korak prema ispunjavanju cjelogodišnjeg cilja šest od deset.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.