| | | | |

Lenovo objavio rekordne rezultate fiskalnog prvog kvartala

Dobit prije oporezivanja gotovo udvostručila na 650 milijuna američkih dolara (porast od 96%)
Dobit prije oporezivanja gotovo udvostručila na 650 milijuna američkih dolara (porast od 96%)
Dobit prije oporezivanja gotovo udvostručila na 650 milijuna američkih dolara (porast od 96%)

Prilike stvorene ubrzanom digitalizacijom, inteligentnom transformacijom i IT nadogradnjama u pogledu uređaja, infrastrukture i aplikacija širom svijeta i dalje potiču dugoročno i održivo povećanje profitabilnosti Grupe

Iskoristivši te mogućnosti, Lenovo je ostvario značajna poboljšanja profitabilnosti na godišnjoj razini, pri čemu se dobit prije oporezivanja gotovo udvostručila na 650 milijuna američkih dolara (porast od 96%), a neto dobit također se udvostručila (porast od 119%), budući da je marža neto dobiti dosegnula 2,8%, što je najviše u posljednjih nekoliko godina. Prihodi Grupe u prvom kvartalu nastavili su s izrazitim rastom dosegavši 19,9 milijardi američkih dolara, što predstavlja porast od 27% na godišnjoj razini.

U pogledu očekivanja, tvrtka vidi kontinuirane mogućnosti za održivi rast i poboljšanja profitabilnosti u cijelom poslovanju, u područjima kao što su vertikalna rješenja, infrastrukturna rješenja, premium računala i ne-PC uređaji kao što su tableti, pametni telefoni, embedded computing i drugi pametni uređaji. Osim toga, inovacije će i dalje pomoći u poticanju profitabilnog i održivog rasta. Nakon što je u prvom kvartalu povećao troškove istraživanja i inovacija za 40% na godišnjoj razini, Lenovo će u sljedeće tri godine dodatno ulagati u inovacije i udvostručiti ulaganja u istraživanje i razvoj.

Ovaj kvartal prvi je put da tvrtka izvještava pod novom strukturom poslovne grupe Solutions and Services Group (SSG), Infrastructure Solutions Group (ISG) i Intelligent Devices Group (IDG) koja je najavljena ranije ove godine.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675