| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Facebook pokreće online platformu za obuku malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj - CroPC.net

Facebook pokreće online platformu za obuku malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj

Prilagođavanje uvjetima socijalne izolacije kod malih i srednjih tvrtki često podrazumijeva promjenu poslovnog modela i premještanje velikog dijela poslovanja na online kanale
Prilagođavanje uvjetima socijalne izolacije kod malih i srednjih tvrtki često podrazumijeva promjenu poslovnog modela i premještanje velikog dijela poslovanja na online kanale
Prilagođavanje uvjetima socijalne izolacije kod malih i srednjih tvrtki često podrazumijeva promjenu poslovnog modela i premještanje velikog dijela poslovanja na online kanale

Facebook je najavio pokretanje platforme Boost with Facebook u Hrvatskoj – centra za besplatnu i interaktivnu online obuku malih i srednjih tvrtki

Na toj internetskoj stranici bit će objavljeni webinari o prisutnosti na online kanalima i stvaranju kreativnog sadržaja te primjeri hrvatskih tvrtki na temu učinkovite upotrebe digitalnih alata kako bi se malim i srednjim poduzetnicima pomoglo u nastavku poslovanja nakon lockdowna.

Prilagođavanje uvjetima socijalne izolacije kod malih i srednjih tvrtki često podrazumijeva promjenu poslovnog modela i premještanje velikog dijela poslovanja na online kanale. Nekim je tvrtkama to pomoglo u održavanju likvidnosti i radnih mjesta, dok je za neke to bio težak zadatak.

Imajući to na umu, Facebook je odlučio pokrenuti besplatni program obuke za poduzetnike.

„Svjesni smo da mnogi problemi s kojima se danas susreću poduzetnici neće odmah nestati, čak i kada se ukinu ograničenja. Kako bismo im pomogli da prebrode ovo teško razdoblje, želimo da iskoriste potencijal koji nude internet i besplatni alati Facebooka i Instagrama. Cilj nam je pružiti korisno znanje i informacije što većem broju malih i srednjih tvrtki“, pojasnila je Eva Ivančić, menadžerica za javne politike za srednju i istočnu Europu u Facebooku.

Pokretanje platforme Boost with Facebook odvija se pod počasnim pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske i u partnerstvu s lokalnim partnerom Httpoolom.

Uz pokretanje platforme Boost with Facebook, Facebook u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje dodjeljuje 200 stipendija za dobivanje certifikata Blueprint. Zainteresirani pojedinci mogu kontaktirati svog savjetnika za zapošljavanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ili poslati upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

„Kao Ministarstvo nadležno za tržište rada, svjesni smo prilika i izazova koji su pred nama – tranzicija prema zelenom i digitalnom značajno će preoblikovati naše poslovanje i svakodnevni život”, izjavio je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske. „Kako bi ostali uspješni, u sklopu našeg partnerstva s Facebookom dodijelit ćemo im 200 stipendija i programa, koji će im pomoći osnažiti poslovanje s pomoću digitalnog marketinga, kako bi povećali svoju vidljivost i time proširili mrežu kupaca. Razvoj vještina naša je dugoročna misija u nadolazećem razdoblju, zbog čega ćemo Nacionalnim planom otpornosti i oporavka uspostaviti novi sustav vaučera za stjecanje vještina, koji će omogućiti zaposlenim i nezaposlenima da steknu vještine koje se na tržištu traže. Suradnja s globalno priznatim i uspješnim tvrtkama poput Facebooka predstavlja odličnu priliku za obostrani prijenos znanja, a korisnici će dobiti priliku dodatno unaprijediti svoje vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu.”

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675