| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Huawei otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti - CroPC.net

Huawei otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti

Njegovim predstavljanjem kompanija želi potaknuti korisnike, dobavljače i organizacije na standardizaciju proizvoda te sve ostale dionike na zajedničko jačanje kibernetičke sigurnosti u cijeloj industriji
Njegovim predstavljanjem kompanija želi potaknuti korisnike, dobavljače i organizacije na standardizaciju proizvoda te sve ostale dionike na zajedničko jačanje kibernetičke sigurnosti u cijeloj industriji
Njegovim predstavljanjem kompanija želi potaknuti korisnike, dobavljače i organizacije na standardizaciju proizvoda te sve ostale dionike na zajedničko jačanje kibernetičke sigurnosti u cijeloj industriji

Huawei je u Kini otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti u sklopu kojeg je po prvi puta javnosti predstavio svoj Product Cyber Security Baseline, sigurnosni okvir i vrhunac tehnologije koji više od 10 godina upravlja sigurnošću proizvoda kroz provjeru širokog raspona vanjskih propisa, tehničkih standarda i regulatornih zahtjeva

Njegovim predstavljanjem kompanija želi potaknuti korisnike, dobavljače i organizacije na standardizaciju proizvoda te sve ostale dionike na zajedničko jačanje kibernetičke sigurnosti u cijeloj industriji.

„Kibernetička sigurnost je važnija no ikad prije. Kao industrija, moramo zajedno raditi, dijeliti iskustva i najbolje prakse, unaprijediti kolektivne sposobnosti u upravljanju, standardima, tehnologiji i provjerama. Moramo javnosti i regulatorima dati razlog da vjeruju u sigurnost proizvoda i usluga koje svakodnevno koriste. Zajedno možemo postići pravu ravnotežu između sigurnosti i razvoja u digitalnom svijetu“, rekao je Ken Hu, rotirajući predsjednik Huaweija.

Digitalizacija i nove tehnologije poput 5G-a i umjetne inteligencije učinile su kibernetički prostor složenijim nego ikad, posebice jer sve više vremena provodimo online, a takvi su trendovi doveli i do  porasta novih rizika. Trenutno industriji još uvijek nedostaje koordinirani pristup zasnovan na standardima, posebno kada je riječ o upravljanju, tehničkim mogućnostima, certificiranju i suradnji. Na ceremoniji su o ovim temama raspravljali i drugi gosti poput predstavnika GSMA-e, SUSE-a, Britanskog instituta za standardizaciju te regulatorima iz UAE- te Indonezije.

"Pružanje postojećih i novih usluga u 5G eri oslanjat će se uvelike na povezanost koju pružaju mobilne mreže i u osnovi će ovisiti o tome da temeljna tehnologija bude sigurna i vjeruje joj se. Inicijative poput GSMA 5G baze znanja o kibernetičkoj sigurnosti osmišljene su kako bi pomogle dionicima razumjeti i ublažiti mrežne rizike, a NESAS, industrijski okvir osiguranja sigurnosti je osmišljen kako bi se olakšalo poboljšanje razine sigurnosti mrežne opreme u cijelom sektoru", rekao je Mats Granryd, generalni direktor GSMA.

Centrom Huawei želi pomoći u rješenju problema, pružajući platformu za razmjenu stručnosti, zajednički rad na tehničkim rješenjima, jednostavniju komunikaciju i zajedničke inovacije te sigurnosno testiranje i provjeru. Također, Centar će biti otvoren za regulatore, nezavisne organizacije za testiranje i organizacije za standardizaciju, kao i za Huaweijeve kupce, partnere i dobavljače.

"Želimo pozvati sve dionike, uključujući kupce, regulatore, normirane organizacije, dobavljače tehnologija i ispitne organizacije, da nam se pridruže u raspravi i radu na osnovama kibernetičke sigurnosti. Zajedno možemo kontinuirano poboljšavati sigurnost proizvoda u industriji", rekao je Sean Yang, direktor Huaweijevog ureda za globalnu kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti.

Na samom kraju Huawei je još jednom pozvao zemlje diljem svijeta da zajedno rade na standardima sigurnosti kako bi uspješno odgovorili izazovima današnjice.

"Rizik kibernetičke sigurnosti zajednička je odgovornost. Vlade, organizacije za standardizaciju i pružatelji tehnoloških usluga trebaju usko surađivati kako bi razvili jedinstveno razumijevanje izazova kibernetičke sigurnosti. Ovo mora biti međunarodni napor. Moramo postaviti zajedničke ciljeve, uskladiti odgovornosti i zajednički raditi na izgradnji pouzdanog digitalnog okruženja koja odgovara izazovima današnjice i sutrašnjice", zaključio je Ken Hu.

Tijekom godina Huawei je izgradio preko 1.500 mreža koje povezuju više od tri milijarde ljudi u 170 zemalja i regija, a nijedna od ovih mreža nikada nije doživjela veći sigurnosni incident.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675