| | | | |

powered_by_lenovo_2020 PwC se udružuje s UNDP-om na strategijama privatnog sektora za oporavak od pandemije - CroPC.net

PwC se udružuje s UNDP-om na strategijama privatnog sektora za oporavak od pandemije

Jedan od glavnih ciljeva suradnje UNDP-a i PwC-a je uspostava globalnog javno-privatnog partnerstva koje može oblikovati i provesti sveobuhvatnu reakciju na COVID-19

Jedan od glavnih ciljeva suradnje UNDP-a i PwC-a je uspostava globalnog javno-privatnog partnerstva koje može oblikovati i provesti sveobuhvatnu reakciju na COVID-19

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i društva iz globalne mreže za intelektualne usluge PwC udružit će snage na strategijama za privatni sektor i financijskim strategijama kako bi pomogle socijalno-ekonomskom oporavku nakon COVID-19

Jedan od glavnih ciljeva suradnje UNDP-a i PwC-a je uspostava globalnog javno-privatnog partnerstva koje može oblikovati i provesti sveobuhvatnu reakciju na COVID-19. Dok vlade prihvaćaju politike koje mijenjaju pravila igre kako bi se obnovile kao bolje, zelenije i održivije, partnerstvo ima za cilj postaviti temelje dugoročne suradnje koja omogućuje transformacijske promjene.

Svojom prisutnošću u gotovo 170 zemalja na globalnoj razini, i kao predvodnik UN-a u društveno-ekonomskom oporavku, UNDP je predvodio procjene potreba zemalja, a ta su istraživanja otkrila duboke utjecaje pandemije COVID-19. Primjerice, prema izvješću UNDP-a, u Turskoj je čak 48 posto poduzeća naznačilo da će ih preostali resursi moći održavati samo tri mjeseca. Na zapadnom Balkanu, studija Svjetske banke pokazuje da je više od 50 posto malih i srednjih poduzetnika moralo zatvoriti svoje poslovanje, dok su oni koji su ostali otvoreni doživjeli strmoglav pad aktivnosti. Stoga se partnerstvo s privatnim sektorom smatra ključnom komponentom transformacijskog društveno-ekonomskog oporavka.

„Brzina i razmjeri utjecaja COVID-19 zahtijevaju koordinirane, višesektorske pristupe koji obuhvaćaju više dionika, a prilagođeni su specifičnim kontekstima zemalja. Vlade zahtijevaju potporu i na globalnoj i na nacionalnoj razini, a privatni sektor ima presudnu ulogu, nudeći veliko znanje i kapacitete kao podršku takvim naporima", rekao je Marcos Neto, direktor UNDP-ovog čvorišta za financijski sektor.

Najteža i najrasprostranjenija gospodarska kriza nakon Velike depresije, gospodarski pad uzrokovan COVID-19 i dalje ima globalne odjeke, a njen se utjecaj osjeća u svakom od Ciljeva održivog razvoja, od obrazovanja do bioraznolikosti.

PwC će igrati ključnu ulogu u pružanju podrške kreiranju i uspostavljanju važne UNDP-ove inicijative u reakciji privatnog sektora. K tome, PwC će pomoći razviti financijska i politička rješenja te koordinirati angažman višestrukih dionika.

„Drago nam je što smo u partnerstvu s UNDP-om u ovoj vitalnoj inicijativi. Ako želimo osigurati održivi rast nakon širokog utjecaja pandemije, presudno je omogućiti udruživanje javnog i privatnog sektora, učenje jednih od drugih i iz iskustava drugih zemalja dok izgrađuju gospodarstva sutrašnjice”, rekla je Agnieszka Gajewska, partnerica u PwC-u Poljska.

Partnerstvo PwC-a na ovom projektu s UNDP-om vodi PwC Poljska, a podržavaju ga PwC Kanada, PwC Mađarska, PwC Indija, PwC Norveška, PwC Bliski Istok i PwC UK.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675