| | | |

powered_by_lenovo_2020 Predsjednici uprava osiguravajućih društava gube povjerenje u globalni rast - CroPC.net

Predsjednici uprava osiguravajućih društava gube povjerenje u globalni rast

Uredi

PwC-ovo 23. istraživanje mišljenja predsjednika uprava, u kojem je sudjelovalo 179 predsjednika uprava iz sektora osiguranja, otkriva da se samo 21 % predsjednika uprava slaže da će globalno gospodarstvo rasti, što predstavlja pad s 41 % u 2019. godini i 50 % u 2018. godini, COVID-19 trenutačno predstavlja stvarnu gospodarsku prijetnju, ali predsjednici uprava gubili su povjerenje i prije pandemije

Međutim, predsjednici uprava osiguravajućih društava optimističniji su što se tiče budućeg rasta njihovih društava u sljedeće tri godine, nego u pogledu ukupnog gospodarstva. Istraživanje otkriva sve veće dugoročno povjerenje predsjednika uprava u sposobnost pronalaženja rješenja za poremećaje, čak i uz postojeću neizvjesnost. 

Regulativa, kibernetičke prijetnje i brzina tehnoloških promjena i dalje su tri glavna pitanja koja zabrinjavaju osiguravatelje. Napominjemo, 54 % predsjednika uprava izrazito je zabrinuto oko prenormiranosti, a 45 % izrazito je zabrinuto oko kibernetičkih prijetnji. Međutim, ti su postoci znatno niži nego posljednjih godina - na primjer, zabrinutost zbog prenormiranosti iznosila je čak 90 posto prije samo nekoliko godina. Povrh toga, predsjednici uprava smatraju da su sve sposobniji pronalaći rješenja za poremećaje, pa stoga povećavaju ulaganja u prekvalifikaciju i usavršavanje radne snage u sektoru osiguranja, ističući važnost korisničkog iskustva, transformacije osnovne tehnologije i inteligentne automatizacije kako bi učinili više za manje.

Konkretnije, 70 % predsjednika uprava napominje kako će iskustva kupaca biti njihov glavni prioritet u sljedećoj godini.

„Iskustvo korisnika u ključnim trenucima, kao što su kreiranje politike i namirenje potraživanja, postaje brže, intuitivnije i prilagođenije korisniku“, komentira Stephen O'Hearn, PwC-ov globalni voditelj usluga sektoru osiguranja.

Odgovori ispitanika pokazuju da je najistaknutija odlika vodećih osiguravatelja njihova sposobnost iskorištavanja prilika koje se ukazuju. Oni stvaraju kulturu inovacija, agilnih poslovnih platformi i ekosustava suradnje koji će im omogućiti uočavanje prilika i njihovo brzo iskorištavanje. Te prilike mogu se odnositi na neiskorištena tržišta ili uspostavljanje novih poslovnih modela na području usluga mobilnosti ili pak upravljanja okolišem. Gradeći na temeljima aktualne transformacije poduzeća, sektor osiguranja je sve otvoreniji za nove ideje i konkurentno preoblikovanje postojećih ideja.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675