| | | |

powered_by_lenovo_2020 Lenovo vodeći na globalnom tržištu osobnih računala - CroPC.net

Lenovo vodeći na globalnom tržištu osobnih računala

Iako su globalne i geopolitičke neizvjesnosti i dalje prisutne one i dalje imaju zanemariv materijalni utjecaj na financijsku izvedbu tvrtke

Lenovo je objavio rast prihoda grupe u drugom kvartalu, dosegavši 13,5 milijardi američkih dolara što predstavlja rast od devet uzastopnih kvartala, prihod prije oporezivanja u usporedbi s istim kvartalom prošle godine rastao je 45% dosegavši 310 milijuna američkih dolara

Neto prihod je također u odnosu na prethodnu godinu zabilježio rast od 20% dosegavši 202 milijuna američkih dolara. Prihodi su i dalje uravnoteženi između četiri geografske regije (Amerika, Kina, EMEA, Azija Pacifik) gdje svaka bilježi više od 20% udjela u prihodu.

Osnovna zarada po dionici u drugom kvartalu iznosila je 1,69 američkih centi ili 13,23 honkonških centi. Upravni odbor tvrtke Lenovo objavio je privremenu dividendu u iznosu od 6,3 honkonških centi po dionici.

„Bilo nam je drago tijekom ovog kvartala vidjeti kako je zamah našeg rasta pružio dobru financijsku izvedbu usred složenog i dinamičnog globalnog trgovinskog okruženja. Ovaj uspjeh svjedoči našoj predanosti inovaciji, našim kupcima širom svijeta na 180 tržišta i načinu na koji svijet prihvaća našu viziju isporuke pametnije tehnologije za sve“, izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.

Iako su globalne i geopolitičke neizvjesnosti i dalje prisutne one i dalje imaju zanemariv materijalni utjecaj na financijsku izvedbu tvrtke. Rezultati ovog kvartala ističu konzistentnost i kontinuiranost vrhunske izvedbe tvrtke Lenovo. Globalni utjecaj tvrtke Lenovo, fleksibilnost, većinsko vlasništvo proizvodnje i kontinuirana snažna financijska izvedba i dalje predstavljaju diferencijaciju od konkurencije i pokreću vodeću tržišnu poziciju tvrtke. Gledajući naprijed, tvrtka se dobro pozicionirala za suočavanje s kompleksnim i dinamičkim tržišnim uvjetima,  istovremeno pružajući održiva dugoročna rješenja.

 

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675