| | | | |

powered_by_lenovo_2020 FlixMobility grupa otvorila novi tech hub u Nirnbergu - CroPC.net

FlixMobility grupa otvorila novi tech hub u Nirnbergu

Nirnberg, zajedno s Münchenom i Bonnom slove kao top mjesta s najboljim kadrovima na području informacijske i komunikacijske tehnologije u odnosu na ostale njemačke gradove

FlixMobility grupa, kojoj između ostalog pripada Hrvatskoj prepoznatljiviji brend FlixBus, otvorila je još jedan tech hub, uz 250 postojećih IT in-house developera smještenih u Münchenu, Berlinu i Karkivu (Ukrajina), stiže još 50 developera koji će biti smješteni u uredu ZOLLHOFA – poznatog tehnološkog inkubatora

FlixBus koji spaja tradicionalnu autobusnu industriju s visokom tehnologijom razvija i vlastiti FlixTech odjel koji  postavlja nove standarde u razvoju digitalnog proizvoda kako bi se putnicima FlixBusa, FlixTraina i FlixChartera omogućilo visoko kvalitetno iskustvo putovanja. Ovo se prvenstveno postiže temeljem mnogobrojnih podataka te visokim stupnjem automatizacije. Fleksibilna organizacijska struktura IT timova promiče duh inovacija i vrhunskih rješenja.

Od samih početaka FlixMobility grupa fokusira se na putnike i inovativna rješenja kako bi se omogućilo što jednostavnije putovanje. U procesu razvoja su i in-house tehnološka rješenja za integriranje usluga poput Google Asistenta, Amazon Alexe ili plaćanje pomoću Google Paya te se konstantno optimizira mobilna apllikacija i web stranice.

˝Naš razvoj posljednjih godina pokazuje nam da i dalje imamo ogroman potencijal rasta u vezi s našim digitalnim proizvodima i timom.˝ - izjavio je Daniel Krauss, su-osnivač i CIO FlixMobility grupe.

Novi tim u Nirnbergu biti će prvenstveno zadužen za razvoj digitalne infrastrukture vezane uz uslugu FlixCara kao i za daljnju optimizaciju na području e-trgovine.

Nirnberg, zajedno s Münchenom i Bonnom slove kao top mjesta s najboljim kadrovima na području informacijske i komunikacijske tehnologije u odnosu na ostale njemačke gradove. Uspoređujući s prošlim godinama, ICT sektor u Nirnbergu porastao je za 4.3%, a ZOLLHOF se smatra jednim od najbrže rastućih inkubatora u Njemačkoj te kolijevkom mladih tehnoloških start-upova.

˝Kao već dobro uhodana high-tech lokacija u Njemačkoj, Nirnberg nudi idealne uvjete za širenje naših talenata u FlixTechu. Osobno sam i ja iz manjeg mjesta Fürth iz regije te iz prve ruke razumijem važnost te regije za IT industriju˝, dodao je Krauss.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675