Huawei
Featured

Test: Philips Sonicare 9900 Prestige – prestižna i pametna četkica za zube

Philips Sonicare 9900 Prestige na prvu oduševljava svojim izgledom
Philips Sonicare 9900 Prestige na prvu oduševljava svojim izgledom
Philips Sonicare 9900 Prestige na prvu oduševljava svojim izgledom

Živimo u eri pametnih uređaja koji sa svakom novom generacijom postaju bolji i još pametniji, a Philips Sonicare 9900 Prestige u tom smjeru donosi nikad viđene inovacije u svijet pametnih četkica za zube

Autor ovih redaka s pametnim četkicama za zube prvi se puta susreo prije nekoliko godina. Sad s tim odmakom fascinantno je vidjeti do kuda smo stigli s na prvu jednostavnim spravama – četkicama za zube. Philips Sonicare 9900 Prestige osim što djeluje prestižno i u neku ruku luksuzno za četkicu za zube, u tehnološkom smjeru donosi napredne glave koje se sinkroniziraju s četkicom, potom tu je i napredno praćenje pranja zubi i prilagodba četkice samom pranju korištenjem umjetne inteligencije, a naravno priču zaokružuje povezivanje s pametnim telefonom. Ako još niste, vrijeme je i da pranje zubi dovedete u 21. stoljeće.

Luksuzno pakiranje

Philips Sonicare 9900 Prestige na prvu oduševljava svojim izgledom. Imali smo sreću isprobati nekoliko Philips Sonicare četkica proteklih godina iz vrha ponude, a Sonicare 9900 Prestige definitivno uzima titulu one koja donosi najbolji opći dojam. Četkica je kompaktna, kvalitetno izrađena uz fenomenalan osjećaj držanja u ruci. Baršunasti finiš pod prstima ostavlja dojam kako u rukama zaista imamo nešto luksuzno, ali i tehnološki napredno i vrijedno. Pakiranje četkice je bogato, a osim četkice i pripadajućeg nastavka za četkanje, u paketu je još i punjač te elegantna putna torba, etui koja stiže u boji četkice i teksturom kao da je od kože. Etui je ujedno i punjač s praktičnim USB-C priključkom. Četkica je dostupna u dvjema bojama: šampanjac i ponoćno plava. Bez obzira na boju, četkica djeluje prestižno sukladno i svome nazivu. Prije prvog korištenja preporučljivo je upariti četkicu s pametnim telefonom. Za tu radnju bit će potrebno instalirati i pripadajuću aplikaciju Sonicare, koja je dostupna u trgovini aplikacija na iOS i Android telefonima. Nakon instalacije i registracije u nekoliko koraka povezat ćemo četkicu i telefonom. Još jedan dokaz da živimo u budućnosti je i ažuriranje četkice. Naime, pomoću pametnog telefona i podatkovne veze četkica će preuzeti nove upravljačke programe za svoj rad, naravno, ako isti postoje u novoj verziji. Zaista fascinantno. Iza aplikacije krije se i umjetna inteligencija koja preko četkice pruža smjernice u stvarnom vremenu u vezi pritiska, pokreta, pokrivenosti, trajanja i učestalosti četkanja. Možete pratite izvješća o napretku po danu, tjednu, mjesecu i godini, upotrijebiti prilagođene preporuke, kao i poduzimati predložene korake za bolje četkanje. U međuvremenu, značajka automatske sinkronizacije osigurava ažurnost podataka o četkanju u aplikaciji, čak i ako aplikaciju ne koristimo svakodnevno.

Etui je ujedno i punjač s praktičnim USB-C priključkom
Etui je ujedno i punjač s praktičnim USB-C priključkom
Etui je ujedno i punjač s praktičnim USB-C priključkom

Četkica koja sve zna

Sonicare 9900 Prestige pametna četkica opremljena je naprednim tehnologijama koje joj omogućavaju napredno pranje zubi. Tehnologija SenseIQ prepoznaje pritisak, pokret, pokrivenost i još toga brzinom do 100 puta u sekundi te preko dobivenih podataka prilagođava intenzitet u slučaju da prejako pritišćete. Inteligentna tehnologija SenseIQ omogućava jasno definiranje načina četkanja, kako biste mogli uživati u jednostavnoj njezi i četkanju koje se vremenom poboljšava. Fascinantno je kako je umjetna inteligencija čini život lakšim na svakodnevnim zadacima kao što je pranje zubi. Od prilagođenih načina rada tu su različiti modovi čišćenja, poput: Clean (čišćenje), White+, Zdravlje desni, Deep Clean (dubinsko čišćenje) i Osjetljivo. Uz Sonicare 9900 Prestige stiže i nova glava, odnosno nastavak A3 Premium All-in-One. Klinički je dokazano da ovaj najnapredniji nastavak pomaže ukloniti do 20x više naslaga, čak i na teško dostupnim područjima. Trokutasti nastavci uklonit će do 100 % više mrlja u manje od dva dana, a duža vlakna čiste dubinski. Kliničke studije potvrđuju da će desni biti do 15x zdravije u samo dva tjedna korištenja ove četkice. Nastavak se automatski sinkronizira kroz značajku BrushSync te nas podsjeća kad se približi vrijeme za zamjenu nastavaka. Spomenimo još i o tehnici rada same četkice. Već prepoznatljivo za Philips, Sonicare 9900 Prestige radi na principu oscilacije uz do 62.000 poteza četkice u minuti. Uza sve navedeno nekako je lakše opravdati cijenu od oko 2.500 kuna, koliko Sonicare 9900 Prestige košta.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.