| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vrijednost investicija u dizalice topline doseže čak 100 milijuna eura - CroPC.net

Vrijednost investicija u dizalice topline doseže čak 100 milijuna eura

Tvrtka Bosch Thermotechnik s pomoću sustava za upravljanje energijom nudi regulaciju sustava koja uz komfor optimizira i energetske troškove

Tvrtka Bosch Thermotechnik u 2018. godini ostvarila je rekordan promet u iznosu od 3,5 milijardi eura, a tvrtka je u teškom gospodarskom okruženju narasla za 2,3 % u odnosu na prošlu godinu, a u skladu s tečajem 4,6 %

Na regionalnoj je razini došlo do pozitivnog razvoja prometa u Turskoj, a rast je bio dobar i na glavnim tržištima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Što se tiče proizvoda, sektor Residential Heating ponovno se pokazao kao pokretač gospodarskog rasta, pri čemu je prodaja dizalica toplina posebno pridonijela tom uspjehu. Na sajmu ISH Energy u Frankfurtu na Majni tvrtka Bosch Thermotechnik predstavila se u novoj izložbenoj dvorani 12 na otprilike 4000 kvadratnih metara, gdje su se štandovi marki Bosch i Buderus prvi put nalazili jedan uz drugog.

„Dobro smo pozicionirani zahvaljujući jakim markama i inovativnim proizvodima za digitalizaciju, decentralizaciju i elektrifikaciju – tri megatrenda u branši. U sve složenijem svijetu toplinske tehnike i dalje ćemo biti najbolji partner za naše specijalizirane klijente”, rekao je Uwe Glock, predsjednik uprave tvrtke Bosch Thermotechnik.

Zahvaljujući inovativnoj snazi tvrtke Bosch klijentima je dostupan cijeli niz revolucionarnih rješenja za sobnu klimu i toplu vodu. Cjelovita i fascinantna rješenja iz ruku partnera koji život instalatera i korisnika čini lakšim, umreženijim i neovisnijim.

Elektrifikacija postaje sve važnija za tehnologiju grijanja i klimatizacije, a električna rješenja danas su jednako važna kao plinski i uljni uređaji.

„Svoju ponudu ćemo proširiti dizalicama topline, električnim rješenjima za toplu vodu i klimatizacijskim uređajima. Osim toga, želimo za sebe također otvoriti nove tržišne segmente kao što su upravljanje energijom i energetska rješenja temeljena na gorivim ćelijama”, navodi Glock. Tvrtka Bosch Thermotechnik u narednim će godinama uložiti oko 100 milijuna eura u poslovanje s dizalicama topline. Pritom će naglasak biti na sustavima s digitalnom podrškom koji se mogu jednostavno instalirati. U 2018. godini već su lansirana tri nova proizvoda na tri nove proizvodne linije na lokaciji Tranås u Švedskoj. Tvrtka Bosch Thermotechnik je na europskom tržištu za dizalice topline, koje čini 95 % svjetskog tržišta, dobro pozicionirana zahvaljujući razvojnim središtima u gradovima Tranås za Sjevernu Europu i Aveiro u Portugalu za Južnu Europu kao i novom razvojnom timu u gradu Wernau u Njemačkoj za Srednju Europu. Uspjesi regionalno prilagođenog asortimana već se jasno vide: „U Švedskoj smo nakon lansiranja novih dizalica toplina za ispušni zrak i više nego udvostručili svoj tržišni udio, pri čemu smo se fokusirali na jednostavnost putem standardizacije te na jednostavnu instalaciju i primjenu”, izjavio je Glock.

Bosch nastavlja poticati razvoj gorivih ćelija za potencijalne nove energetske sustave. Zajedno s tehnološkim stručnjakom, tvrtkom Ceres Power iz grada Horsham u Velikoj Britaniji, Bosch želi unaprijediti tehnologiju gorivih ćelija s čvrstim oksidom (SOFC). Ova strateška suradnja sklopljena 2018. godine uključuje i četiri posto udjela u tvrtki Ceres Power. Cilj je industrijalizirati tehnologiju SOFC stvaranjem volumena i primjenjivati je za umreženu i decentraliziranu proizvodnju energije. Sustavi SOFC trebali bi se primjenjivati u gradovima, tvornicama, podatkovnim centrima ili punionicama za električna vozila.

„Visokoučinkovita tehnologija gorivih ćelija uvelike doprinosi energetskoj revoluciji jer povećava sigurnost opskrbe i fleksibilnost energetskog sustava”, oduševljeno je izjavio Uwe Glock.

Tehnologija gorivih ćelija je prije svega u sve urbaniziranijem svijetu ključna za sigurnost opskrbe: 2050. godine u gradovima će živjeti više od šest milijardi ljudi, što je 70 % svjetske populacije. Na metropole već danas otpada 75 posto energije koja se potroši u cijelom svijetu. Do 2035. godine svjetska potrošnja energije porast će za 30 %.U budućnosti se ova povećana potreba za energijom više neće moći pokrivati samo velikim, centraliziranim elektranama. Stoga je cilj suradnje između tvrtke Bosch i Ceres Power uspostaviti novi industrijski standard u pogledu tehnologije SOFC za uporabu u decentraliziranoj opskrbi energijom.

Energetski sustav za kuće postaje sve opsežniji, električniji i složeniji. Tvrtka Bosch Thermotechnik s pomoću sustava za upravljanje energijom nudi regulaciju sustava koja uz komfor optimizira i energetske troškove. Navedeni sustav pomaže vlasniku sustava Smart Home u postizanju energetske neovisnosti i osigurava da se potrošnjom energije te njezinim stvaranjem i pohranom učinkovito upravlja između različitih komponenti poput dizalice topline, fotonaponskog sustava, a ubuduće i električnih vozila. Softver sustava za upravljanje energijom na inteligentan način povezuje različite komponente i omogućuje potrošnju vlastite energije i učinkovito stvaranje topline. Sustav za upravljanje energijom integriran je u sustav Bosch Smart Home. Korisnici s pomoću aplikacije imaju pregled nad svim podacima i mogu bez problema povezivati kućanske uređaje. Zahvaljujući učinkovitom digitalnom sustavu upravljanja i obnovljivoj solarnoj energiji u kombinaciji s baterijom za pohranu, korisnici sustava Smart Home mogu uštedjeti i do 70 % troškova električne energije.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675