| | | |

powered_by_lenovo_2020 Sve više međunarodnih poduzeća otvara podružnice u Beču - CroPC.net

Sve više međunarodnih poduzeća otvara podružnice u Beču

Pin It

Grad Beč će i u budućnosti nastaviti s privlačenjem novih poduzeća u gradGrad Beč će i u budućnosti nastaviti s privlačenjem novih poduzeća u grad

Grad Beč važno je gospodarsko središte u srcu Europe, a to potvrđuje i najnovije izvješće bečke Gospodarske agencije (Wirtschaftsagentur Wien)

Protekle je godine u Beču svoje podružnice otvorilo 221 međunarodno poduzeće. Već osmu godinu za redom Beč bilježi rast u dolasku inozemnih poduzeća koja se sve češće odlučuju za austrijsku metropolu. Tome u prilog govori i činjenica da je samo u Beču otvoreno više novih podružnica nego u svih osam austrijskih pokrajina zajedno. Novootvorena su poduzeća stvorila 1.753 novih radnih mjesta i aktivirala investicije u vrijednosti 231,68 milijuna eura što je pridonijelo jačanju bečkog gospodarstva. „Beč je gospodarski motor istočne regije i cijele Austrije“, kazao je gradonačelnik Ludwig nakon predstavljanja izvješća Gospodarske agencije.

Grad Beč će i u budućnosti nastaviti s privlačenjem novih poduzeća u grad. Priliku vide u Brexitu jer je broj britanskih poduzeća koja su preselila poslovanje u Beč u porastu. Kao svoje prednosti Grad ističe stabilne uvjete poslovanja, pravnu i ekonomsku sigurnost te izvrsnu infrastrukturu. Dodatnu prednost Beč vidi i u „Expat Centru“ Gospodarske agencije koji igra važnu ulogu pri preseljenju poduzeća jer pomaže zaposlenicima pri selidbi.

Uz već etablirana strana poduzeća, Grad se Beč brine i za privlačenje i zadržavanje startupova u gradu. Tome u prilog govori Globalni indeks konkurentnosti talenata (GTCI) koji je usporedio 114 gradova diljem svijeta u kategorijama poslovne i ekonomske klime za startupove. Beč je na toj ljestvici zauzeo visoko četvrto mjesto i iza sebe ostavio sveti grad svakog startupa – Silicijsku dolinu.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675