Lenovo
Featured

Schneider Electric lansirao RM AirSeT, najnoviji korak u ostvarivanju ciljeva održivosti

Uvođenje RM AirSeT-a dio je programa Schneider Electrica “Mreže budućnosti” i prekretnica prema proizvodnji kompletnog portfelja sklopnih blokova bez plina SF6
Uvođenje RM AirSeT-a dio je programa Schneider Electrica “Mreže budućnosti” i prekretnica prema proizvodnji kompletnog portfelja sklopnih blokova bez plina SF6
Uvođenje RM AirSeT-a dio je programa Schneider Electrica “Mreže budućnosti” i prekretnica prema proizvodnji kompletnog portfelja sklopnih blokova bez plina SF6

Schneider Electric je lansirao na tržište Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine RM AirSeT, najnovije rješenje sklopnog bloka koje objedinjuje plinsku izolaciju (GIS) s tehnologijom čistog zraka uz primjenu povezanih digitalnih tehnologija

RM AirSeT je dio nove generacije zelenih i digitalnih srednjenaponskih postrojenja u portfelju Schneider Electrica, a elektroenergetskim operaterima omogućava inovativno rješenje za dekarbonizaciju i modernizaciju mreže dok elektrodistribucijskim poduzećima poboljšava operativne performanse i povećava pouzdanost.

RM AirSeT je dostupan u opcijama od 12 kV i 24 kV te je potpuno izoliran od vanjskog okruženja i time dodatno zaštićen u zahtjevnim okruženjima s puno vlage ili prašine. Dodatno, ima cjelovit i fleksibilan raspon funkcija koje se međusobno mogu kombinirati. Također, kompaktan tlocrt omogućuje njegovo jednostavno postavljanje u prostorno osjetljivim uvjetima.

Uvođenje RM AirSeT-a dio je programa Schneider Electrica “Mreže budućnosti” i prekretnica prema proizvodnji kompletnog portfelja sklopnih blokova bez plina SF6. Desetljećima se SF6 plin koristi kao izolacijski mediji i medij za gašenje električnog luka u opremi visokog i srednjeg napona, a radi se o stakleničkom plinu koji je 23 500 puta jači od ugljičnog dioksida. SF6 je plin proizveden izravnim fluoriranjem čistog sumpora i predmet je strogih regulatornih procedura i zabrana kao dio stakleničkih plinova. Plin SF6 je već sad zabranjen za upotrebu u brojnim industrijama, a trenutno Europski parlament razmatra njegovo kompletno izuzimanje iz upotrebe jer su alternative sve dostupnije.

Jedna od glavnih prednosti novog GIS sklopnog bloka RM AirSeT je korištenje čistog zraka kao glavnog izolacijskog medija zbog čega se smanjuje potreba za složenim i skupim recikliranjem stakleničkog plina SF6. Zamjenom uporabe plina SF6 u srednjenaponskim postrojenjima inovativnom i jedinstvenom kombinacijom čistog zraka i vakuuma (Shunt Vacuum Interruption - SVI™) koja je implementirana u RM AirSeT nedvojbeno će se smanjiti ekološki otisak distribucijskih mreža.

“RM AirSeT omogućava do sada neviđenu priliku za dekarbonizaciju i postizanje održivosti energetskog sustava jer zelenu energiju možemo isporučivati samo preko zelenih mreža. Znamo da budućnost može jedino biti zelena i digitalna te nam je zato posebno drago što smo prepoznati kao predvodnici u tom području”, istaknula je Ivana Nedić, voditeljica ponude za energetske sustave u Schneider Electricu na stručnom predstavljanju RM AirSeT-a održanog u Zagrebu.

Među ostalim ključnim karakteristikama i prednostima ističe se napredni CompoDrive radni mehanizam kojeg je patentirao Schneider Electric, a osmišljen je za upravljanje sve zahtjevnijim modernim i decentraliziranim mrežama. RM AirSeT osnažen CompoDrive tehnologijom tako ima očekivani životni vijek od 40 godina s deset puta većom mehaničkom izdržljivošću od konvencionalnih mehanizama.

Elektrodistribucijska poduzeća prolaze kroz značajnu transformaciju poslovanja jer su suočena sa sve kompleksnijom elektroenergetskom mrežom uz ciljeve održive energetske tranzicije. Istovremeno raste zabrinutost za klimatske promjene i potražnja za energentima te povećava se priljev energije iz decentraliziranih izvora. Nadalje, potrebno je povećati vrijeme potpune dostupnosti, nadzirati operativne troškove i osigurati otpornost mreže na regulatorne promjene. Uz digitalne tehnologije podržane na EcoStruxure platformi, srednjenaponska postrojenja bez plina SF6, poput RM AirSeT, pomažu u ostvarenju ciljeva sigurnosti, zaštite, održivosti, učinkovitosti, modernog upravljanje imovinom i optimizacijom elektroenergetske mreže.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.