| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Odabir kvalitetne stolarije ključan je u izgradnji niskoenergetskog objekta - CroPC.net

Niskoenergetska kuća

od temelja do krova

Powered by:
Status projekta60%

Sljedeći radovi:
Postava keramike

  • eDom
  • Niskoenergetska kuća

Odabir kvalitetne stolarije ključan je u izgradnji niskoenergetskog objekta

Sustav GEALAN S 9000 sa svojih 6 komora unutar okvira i krila, optimalnom geometrijom čelika, visokim preklopom stakla i dosljednom tehnikom brtvljenja na inovativnom, modernom obliku profila, zadovoljava visoke zahtjeve za prozore sa standardom namijenjenim pasivnim kućama

Pri projektiranju i gradnji kuće ili stambene zgrade jedan od najvažnijih faktora je buduća energetska učinkovitost objekta, a bez kvalitetne stolarije ona ne može biti postignuta

Prilikom planiranja nove gradnje ili obnove postojeće, jedan od najvažnijih elemenata je i izbor stolarije. Ovo dakako nije slučajno, jer površina prozora, vrata i drugih otvora zauzima značajan dio površine objekta. Prozori su uzrok do 50% gubitaka topline našeg objekta. Gubitak topline kroz prozor je desetak puta veći nego kroz zidove. Zato pažljivo moramo odabrati stolariju, kao i montažerske tvrtke koja će izvoditi radove. U hladnim klimama, kakva je kod nas zimi, velik problem predstavlja neželjeni gubitak topline i vlaga u prostoru. Stoga je pravi odabir stolarije ključan.

Minimalni gubitci

Kako bi toplinski gubitci bili minimalni, važno je odabrati stolariju koja će zadovoljiti sve uvjete za niskoenergetske ili pasivne kuće. U razgovoru s tvrtkom Staklo dom kao idealno rješenje ponuđeni su vrhunski GEALAN S 9000 profili uz 3-slojno izolacijsko LOW-E staklo. Sustav GEALAN S 9000 sa svojih 6 komora unutar okvira i krila, optimalnom geometrijom čelika, visokim preklopom stakla i dosljednom tehnikom brtvljenja na inovativnom, modernom obliku profila, zadovoljava visoke zahtjeve za prozore sa standardom namijenjenim pasivnim kućama. GEALAN S 9000 krasi inteligentni koncept brtvljenja s tri kontinuirane razine brtvljenja. Za poboljšanu toplinsku izolaciju krilo je tvornički izrađeno s dodatnom brtvom unutar falca za staklo. Visoki utor za staklo kroz visinu preklapanja od 26 mm daje dodatnu toplinsku izolaciju. Razvoj ovakvog sustava s najboljim svojstvima toplinske izolacije nije slučajnost, već rezultat ciljanog razvojnog rada. Rezultati govore sami za sebe. Brojne kalkulacije su pokazale izvrsne vrijednosti toplinske izolacije. Konkretno GEALAN profili nude postizanje toplinske vrijednosti Uf - 0,92 W/m2K u standardnoj kombinaciji s čelikom i time postizanje standarda za pasivne kuće.

Osim čeličnog pojačanja, profili su dodatno ojačani i za samu površinu stakla

Visoka stabilnost

Osim izolacijskih karakteristika, bitna je i stabilnost i robusnost same konstrukcije profila. Osim čeličnog pojačanja, profili su dodatno ojačani i za samu površinu stakla. Kod GEALAN razvijenog sustava lijepljenja STV (sustav sa samoljepljivom trakom) riječ je o lijepljenju stakla i profila krila specijalnom ljepljivom trakom za izradu prozora uz zadržavanje uobičajenog podešavanja stakla. Lijepljenjem stakla s profilom krila prenosi se čvrstoća stakla na krilo i cijeli sustav je time stabilniji.

Obavezno redovito prozračujte prostorije otvaranjem svih prozora na 5-10 minuta

Važnost prozračivanja

Prozori su najčešće najhladnije površine u prostoriji, pa ako imamo problem s vlagom, ona će se prvo javiti na prozorskom staklu. Dobra izolacija prozora za sobom može povući i problem vlage u prostoru, a koja rezultira pojavom plijesni na zidovima ako se ne poštuju neke od zakonitost gradnje, a koje su posebno izražene kod adaptacije starijih zgrada. Lošija izolacija od prije 30-tak godina dozvoljavala je prirodno (i zapravo ne poželjno) prozračivanje, no današnja tehnologija i usmjerenost na zadržavanje topline u prostorijama, zadržava vlagu u prostorima. Stoga, obavezno redovito prozračujte prostorije otvaranjem svih prozora na 5-10 minuta. Tako ćete izmijeniti zrak, ali nećete znatno rashladiti prostor.

GEALAN d.o.o.
Omladinska 11, Žerjavinec
10360 Sesvete, Hrvatska
Telefon: +385 120 406 70
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.gealan.hr
Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675