Telemach

Savjetujemo: Kvalitetan madrac bitan je za razvoj djeteta

Česta zabluda jest da je djeci potreban madrac od pjene, jer su oni navodno mekši i udobniji. Istina je zapravo dijametralno suprotna - djetetu je potreban čvršći i tvrđi madrac

Česta zabluda jest da je djeci potreban madrac od pjene, jer su oni navodno mekši i udobniji. Istina je zapravo dijametralno suprotna - djetetu je potreban čvršći i tvrđi madrac

Djeca u prosjeku spavajući na madracu provedu dnevno i do 10 sati, stoga je odabir kvalitetnog madraca za pravilan razvoj djeteta itekako bitan

Iako će mnogi roditelji željeti pružiti svome djetetu sve najbolje, pomalo je nevjerojatno da će velika većina htjeti i uštedjeti na kupovini madraca. Ako znamo da djeca trebaju više sna nego odrasli i da se tijekom sna upravo najviše razvijaju, odabirom kvalitetnog madraca učinit će te zapravo najbolje što možete za svoje dijete. Kvalitetan madrac bitan je za pravilan razvoj djeteta eliminirajući tako veliki potencijal za nepravilan razvoj koji može nastati spavanjem na lošem, nekvalitetnom i neadekvatnom madracu. 

Gdje kupiti madrac?

Osim što je hrvatski proizvod, Medico Home nudi i neke dodatne benefite.

Osim što je hrvatski proizvod, Medico Home nudi i neke dodatne benefite.

Prije rasprave koji je madrac najbolji, riješit ćemo dilemu gdje kupiti madrac. Naime, danas je madrace moguće kupiti gotovo svugdje – od TV prodaje, supermarketa do trgovina s alatom. Kao da je madrac tek usputna jednokratna stavka koju ćemo tek onako ubaciti u kupnju.

Ako stvari ne želite prepustiti takvim slučajnostima naše tople preporuke idu ka specijaliziranom proizvođaču i online trgovini Medico Home. Ova tvrtka jedinstvena je po tome što proizvodi, prodaje i dostavlja madrace po cijeloj Hrvatskoj, a iza nje stoji 'domaća pamet'.

Osim što je hrvatski proizvod, Medico Home nudi i neke dodatne benefite.

Svakako tu je savjetovanje prilikom kupovine, ali i Sleep Trial period. Naime, stručnjaci ističu kako je tijelu potrebno 30 dana kako bi se naviknulo na novi madrac i kako biste iskusili sve blagodati novog vrhunskog madraca. Toga su itekako svjesni u Medico Home te tako svojim kupcima nude čak 100 dana probnog perioda i to na većinu proizvoda iz ponude. U ovom periodu proizvođač je uvjeren kako ćete osjetiti prednosti vrhunskog madraca i steći najbolji dojam je li on najbolji izbor za vas.

Stručnjaci ističu kako je tijelu potrebno 30 dana kako bi se naviknulo na novi madrac i kako biste iskusili sve blagodati novog vrhunskog madraca

Stručnjaci ističu kako je tijelu potrebno 30 dana kako bi se naviknulo na novi madrac i kako biste iskusili sve blagodati novog vrhunskog madraca

Naravno, pored madraca za odrasle, Medico Home nudi i madrace za djecu. Međutim, dok su dječji madraci uglavnom ograničeni do veličine 180 x 80 cm, mnogi će za dijete potražiti i madrac među Medico Home ponudom za odrasle. Naime, dječji kreveti danas mogu biti i većih dimenzija, pa tako uobičajena manja dimenzija može lako biti nadomještena s veličinom 200 x 90 cm ili 200 x 120 cm kakve često viđamo u takozvanim mladenačkim sobama kakve često odabiru mlađi adolescenti.

Koji madrac odabrati?

Uobičajena teza roditelja koji nastoje uštedjeti kupovinom madraca za dijete je ta da će ga dijete ubrzo prerasti. Međutim, ako gledamo veću dimenziju kreveta poput ranije navedenih, dijete na tom krevetu može provesti i dugi niz godina. Upravo te godine su one gdje se dijete najviše razvija, stoga odabiru madraca pristupite itekako ozbiljno. Kasnije posljedice nepravilnog razvoja zbog lošeg madraca koje će biti najčešće uočene na kralježnici i držanju teško će se i dugotrajno sanirati.

Česta zabluda jest da je djeci potreban madrac od pjene, jer su oni navodno mekši i udobniji. Istina je zapravo dijametralno suprotna - djetetu je potreban čvršći i tvrđi madrac. Naime, kvalitetan tvrđi madrac pružit će potporu kralježnici, a u razvoju to je ono najbitnije. S druge strane, zabluda je i da tvrđi madrac nije udoban. Kvalitetan tvrđi madrac može biti savršeno udoban ako je izrađen od džepićastih opruga koje su podijeljene u više zona udobnosti te uz dodatnu upotrebu pjene (PU, HR, memory ili lateks, pantera) koja mu pruža dodatnu dozu udobnosti, ali uz odličnu potporu koja je neophodna za pravilan rast i razvoj djeteta.

Dakle, prvo pravilo pri kupovini madraca neka bude za madrace koji su napravljeni od džepićaste jezgre, a upravo oni čine gotovo cjelokupnu Medico Home ponudu.

Ako ste ipak naumili kupiti madrac od pjene, tada Vam preporučujemo  da izaberete kvalitetne vrste pjena, odnosno najbolji izbor bila bi HR (hladno lijevana) pjena koja je prozračna, elastična i dugotrajna. Bitna napomena za madrace koji su potpuno od pjene jest da ako imate podlogu na krevetu koja je puna, umjesto letvica, tada madrac od pjene nije preporučljiv s obzirom na to da ti madraci zahtijevaju visoku prozračnost koju s punom podlogom ne možete dobiti.

Madraci iz Medico Home ponude prilagođeni su za različite tjelesne težine i različite položaje spavanja te svaki madraca nije za svakoga, zato je veoma bitno ispod svakog opisa madraca pročitati detaljnije za koga je namijenjen ili još bolje, javiti im se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 048/864-182 i zatražiti savjetovanje.

Ponuda madraca koji za osnovu imaju džepićaste opruge na Medico Home zaista je bogata i sigurno će zadovoljiti svakoga, dokaz tomu su i brojni zadovoljni kupci!

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675