| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Super mobiteli - CroPC.net

Super mobiteli

Ovih dana pratimo najave proizvođača mobilnih telefona o četverojezgrenim, 16-megapikselnim i inim uređajima s HD rezolucijom – i pitamo se što se događa s industrijom mobilnih telefona?

Ovih dana pratimo najave proizvođača mobilnih telefona o četverojezgrenim, 16-megapikselnim i inim uređajima s HD rezolucijom – i pitamo se što se događa s industrijom mobilnih telefona?

Pratimo li situaciju mobilnih telefona u zadnje vrijeme, malo tko može reći da nije primijetio kako mobiteli u velikoj mjeri i velikim zamahom u punom smislu postaju računala. Do samo prije par godina, o megabajtima, megahercima, pa čak i o razlučivosti ekrana mobilnog telefona malo tko je spominjao. Jednostavno kupite mobitel i on radi baš ono za što ste ga kupili. Pozivi, poruke, Internet, i to je uglavnom to. No, što se danas nudi?

Mobitel je jednostavno puno više od svega što je nekada bio, što je i uredu, no gdje je granica između mobitela i računala? Čitamo ovih dana kako Samsung priprema četverojezgreni uređaj, Sony Ericsson 16-megapikselni dovjezgreni uređaj sposoban snimati full HD pri 60 sličica uz 10x optički zoom. Iako su i jedna i druga najava čiste špekulacije, uvjereni smo kako ćemo vrlo brzo baš ovakve uređaje vidjeti na policama. Sve skupa podržavamo, no ipak, hoće li jedan mobilni telefon, odnosno sam korisnik znati i moći iskoristiti sve performanse koje se nude u takvim uređajima? Naš odgovor je jednoglasno ne! Koliko god to proizvođači mobilnih telefona isticali, pretjerane performanse poput najavljenog četvrojezgrenog mobitela, za većinu korisnika dugo dugo vremena neće biti od prevelike koristi.

Ukoliko ste imali prilike raditi na primjerice bilo kojem uređaju takta jedan gigaherc, sigurno ste vidjeli kako uređaj radi jednostavno brzo i glatko, a sve performanse iznad spomenutog takta najvjerojatnije će ostati neiskorištene. No, valja čekati i pratiti razvoj softverske podrške. Možda pojavom novog Androida, ili Windowsa 8 na mobitelima ipak sva ta mobilna moć dobije nekakav smisao.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675