| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Predstavljen Audi Q3 Sportback - CroPC.net

Predstavljen Audi Q3 Sportback

Isporuka modela Audi Q3 Sportback u Europi će započeti u jesen

Audi Q3 Sportback na jednaki način predstavlja snagu i preciznost i to odražava u svim dizajnerskim detaljima

Crna prednja maska oktagonalnog Singleframe okvira ima snažan trodimenzionalni dizajn, a to ga čini posebno sportskim. To jednako vrijedi za trapezoidne otvore za zrak i izražajni branik s tankim spojlerom. Putnička kabina coupéovskog oblika djeluje kao kontrast prepoznatljivim elementima, koji su obojani kontrastnim bojama i time naglašavaju njegov SUV karakter. Niska linija krova prelazi u D nosače i završava s krovnim rubnim spojlerom. Kao rezultat, Audi Q3 Sportback čini se puno dužim od bratskog modela Q3. Uz to, ovaj SUV-coupé je skoro tri centimetra niži i zato ima još mišićaviju pojavu. Iznad kotača, snažne konture pažnju usmjeravaju na quattro pogon, koji je dio standardne opreme s većinom motora. Na plastično oblikovanom stražnjem kraju može se uočiti igra svjetlosti i sjene. Niski prozor s bočnim aerodinamičnim dodacima te sportski branik, koji je preuzeo izgled otvora za zrak, ističu širinu modela Audi Q3 Sportback. Tome također doprinose svjetla za vožnju u nazad: ona su usmjerena prema unutra s podrezanim oblikom, kao i tanka prednja svjetla. Audi prednja svjetla isporučuje u tri inačice sve do Matrix LED tehnologije, čija prilagodljiva duga svjetla osvjetljavaju cestu kako bi najbolje odgovarala situaciji u vožnji.

Na zahtjev, ovjes je dostupan s kontrolom tvrdoće, što dodatno povećava raspon između dinamičnosti i udobnosti. Ovisno o situaciji u vožnji, uvjetima na cesti i osobnim preferencijama, vozač može mijenjati karakteristike automobila preko sustava Audi drive select, u šest profila, uključujući offroad režim rada. Dodatno na postavke motora i mjenjača, ovaj sustav također utječe na elektronički podesive amortizere i servo upravljač. Kao opcija, pomoć može pružiti kontrola brzine pri spuštanju: održava odabranu brzinu konstantnom na nagibima koji su veći od 6%.

Na početku prodaje u Europi, u ponudi modela Audi Q3 Sportback naći će se jedan benzinski i jedan dizelski motor. Sa snagom od 169 kW (230 KS), 2.0 TFSI je najsnažniji motor, Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic: Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 7,7 – 7,3; kombinirane CO2 emisije u g/km: 174 - 166. Izvedba 2.0 TDI ima snagu od 110 kW (150 KS) Audi Q3 Sportback 35 TDI S tronic: Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 4,9 – 4,7; kombinirane CO2 emisije u g/km: 129 – 123. Ubrzo nakon početka prodaje u ponudi će se naći izvedba s ručnim mjenjačem i quattro pogonom. Tijekom godine u ponudi će se naći dodatni motori, uključujući snažniji dizelski i bazni benzinski motor, koji će raditi s 48 V mild hybrid sustavom. Tijekom usporavanja, ovaj pogon obnavlja energiju, a tijekom ubrzavanja pri niskim brzinama, daje potporu motoru. U realnim uvjetima vožnje, može uštedjeti do 0,4 litara goriva na 100 km.

U Audiju Q3 Sportback, za osiguranje sigurnosti koriste se četiri standardna sustava. To uključuje upozorenje kod izlaska iz prometnog traka i asistenta promjene vozne trake. Dok prvi vozaču pomaže da ostane u svojoj voznoj traci, drugi ukazuje na kritične situacije kod promjene vozne trake, kao što je detekcija vozila u mrtvom kutu. Ponuda u Njemačkoj također uključuje Audi presense sprijeda. Ako se detektira neizbježni frontalni sudar, sustav vozaču emitira vizualna, akustična i haptička upozorenja. U slučaju nužde, uzrokuje snažno kočenje i inicira Audi pre sense osnovne sigurnosne mjere. To uključuje zatezanje prednjih sigurnosnih pojaseva, zatvaranje prozora i opcijskog krovnog otvora i paljenje svih pokazivača smjera.

Isporuka modela Audi Q3 Sportback u Europi će započeti u jesen. U Njemačkoj, cijena za izvedbu 35 TDI S tronic iznosit će €40.200, dok će izvedba 45 TFSI quattro S tronic biti dostupna od €46.200. Početak prodaje obilježit će ekskluzivan edition model u dvije izvedbe dizajna. Ovisno o boji karoserije nosit će naziv „edition one dew silver” i „edition one mythos black”. Kod oba modela, vanjština je bazirana na S line i crnom stilskom paketu. Crni dekorativni detalji u matrix LED svjetlima i 20-inčnim kotačima doprinose još sportskijem izgledu. Unutrašnjost uključuje srebrni edition model s noble dizajnerskom unutrašnjosti i svijetlim bojama, dok je crni model baziran na tamnoj S line unutrašnjosti, nadopunjenoj plavim Alcantara površinama na prednjoj ploči i naslonima za ruke u vratima.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675