| | | |

Goodyear najavljuje povratak na 24 sata Le Mansa i svjetsko prvenstvo FIA WEC

Pin It

Povratak u međunarodni svijet utrka sportskih automobila novo je poglavlje Goodyearove bogate povijesti utrka obilježene brojnim uspjesimaPovratak u međunarodni svijet utrka sportskih automobila novo je poglavlje Goodyearove bogate povijesti utrka obilježene brojnim uspjesima

Goodyear se uz novu seriju trkaćih guma razvijenih za Svjetsko prvenstvo FIA World Endurance Championship (WEC) vraća u međunarodni svijet utrka sportskih automobila, gume će na početku sezone 2019./2020. biti premijerno predstavljene u kolovozu na utrci u Silverstoneu, a svojevrstan vrhunac označit će povratak na 24 sata Le Mansa, gdje je Goodyear dosad nanizao već četrnaest pobjeda

U svojim centrima za inovacije u Hanauu u Njemačkoj i Colmar-Bergu u Luksemburgu Goodyear već više od godinu dana razvija novu seriju trkaćih guma istodobno s najnovijom serijom cestovnih guma Eagle F1 SuperSport koja je namijenjena za automobile visokih performansi. Tako se kompanija pobrinula za odličan prijenos tehnologije i razvojnoga napretka među cestovnim i trkaćim gumama i osigurala da gume vozačima omogućuju prednosti obiju serija.

Nove trkaće gume bit će u kolovozu premijerno predstavljene u Silverstoneu na utrci povodom otvorenja sezone 2019./2020. prvenstva FIA WEC. Održava se na četiri kontinenta, a među utrkama koje traju od 4 do 24 sata također je legendarna utrka 24 sata Le Mansa, na kojoj su automobili s Goodyearovim gumama dosada slavili već četrnaest puta. Te utrke na kojima je odlučujući čimbenik za uspjeh izbor strategije i guma odlična su prilika za predstavljanje Goodyearovih novih tehnologija na širokom rasponu različitih prototipova i automobila GT.

Povratak u međunarodni svijet utrka sportskih automobila novo je poglavlje Goodyearove bogate povijesti utrka obilježene brojnim uspjesima. Osim uspjeha na Le Mansu i američkom prvenstvu IMSA Goodyearove gume osvojile su naime još i 368 pobjeda na utrkama za veliku nagradu Formule 1, što je rekord koji nije nadmašio još nitko.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675