| | | |

Autonomna i električna mobilnost povezala je Goodyear i Citroën u partnerski projekt

Pin It

Promjer gume C100 iznosi gotovo jedan metar, što je oko 40 centimetara više od prosjeka guma, te bi ta guma svojim visokim i uskim konceptom vozačima osiguravala izdržljivost, udobnost i bolje vozne značajke na mokroj podlozi, a njezin manji otpor kotrljanja povećao bi i energetsku učinkovitost vozilaPromjer gume C100 iznosi gotovo jedan metar, što je oko 40 centimetara više od prosjeka guma, te bi ta guma svojim visokim i uskim konceptom vozačima osiguravala izdržljivost, udobnost i bolje vozne značajke na mokroj podlozi, a njezin manji otpor kotrljanja povećao bi i energetsku učinkovitost vozila

Goodyearova guma C100 s jedinstvenom konstrukcijom i inovativnim svojstvima namjenski je napravljena za autonomno električno vozilo Citroën 19_19

To vozilo donosi na područje električne mobilnosti maksimalnu udobnost i učinkovitost, a istodobno se odlikuje inteligencijom koja je potrebna autonomnim vozilima. Citroën 19_19 proizveden je povodom stote godišnjice poslovanja toga proizvođača automobila, a vozačima omogućuje ekskluzivnost, udobnost i individualnost.

Jedinstvenom vozilu odgovaraju i jedinstvene gume, stoga se Goodyearove gume C100 odlikuju mnogim inovativnim obilježjima. Koncept uključuje upotrebu napredne tehnologije senzora koji bi registrirali površinu ceste i vremenske prilike te komunicirali s autonomnim nadzornim sustavom vozila. Gume bi uključivale aktivnu tehnologiju smanjenja trošenja koja bi tijekom vožnje ocjenjivala stanje guma i unaprijed se brinula za održavanje.

Promjer gume C100 iznosi gotovo jedan metar, što je oko 40 centimetara više od prosjeka guma, te bi ta guma svojim visokim i uskim konceptom vozačima osiguravala izdržljivost, udobnost i bolje vozne značajke na mokroj podlozi, a njezin manji otpor kotrljanja povećao bi i energetsku učinkovitost vozila. Po mjeri je oblikovan i dezen gaznog sloja koji bi s gotovo sto blokova više nego što ih ima gazni sloj obične gume doprinio znatno tišoj vožnji. Pri oblikovanju dezena Goodyear je dobio inspiraciju iz prirode jer mješavina gaznog sloja imitira svojstva prirodne gljive. Zato bi gazni sloj u suhim uvjetima postao krući, a na mokrome bi se omekšao te bi posljedično guma postizala bolja svojstva kod kočenja u svim situacijama, a ujedno i bolje prianjanje i upravljivost.

Iako guma C100 trenutačno postoji samo u konceptnom obliku, neke se napredne tehnologije, kao što je visoka i uska struktura, već primjenjuju, a druge, kao što je inteligencija guma, ubrzano se razvijaju.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675