| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Audi S6 i S7 sada kao TDI modeli s električno pokretanim kompresorom - CroPC.net

Audi S6 i S7 sada kao TDI modeli s električno pokretanim kompresorom

Audi je kombinirao električno pokretani kompresor sa 48-voltnim primarnim električnim sustavom

Novi Audi S6 i S7 modeli dolaze s V6 TDI motorima visokog momenta, nudeći klijentima u Europi idealne performanse za duge pruge

Po prvi put, Audi je kombinirao električno pokretani kompresor sa 48-voltnim primarnim električnim sustavom. S sport ovjes s kontrolom tvrdoće, dinamičnim upravljanjem svim kotačima i keramičkim diskovima kočnica omogućuje dinamične ulaske u zavoje i usporavanje. Privlačan dizajn s profinjenim izgledom S modela, ovim sportskim limuzinama osigurava posebnu pojavu.

Ogroman okretni moment koji doseže 700 Nm, koji je po potrebi uvijek dostupan u širokom rasponu okretaja motora od 2.500 do 3.100 o/min, idealna je osnova za europske klijente koji traže performanse.

Električno pokretani kompresor omogućuje visoke startne performanse. Kao i jako snažna ubrzanja, električni kompresor osigurava konstantnu funkciju pojačanja prilikom ubrzavanja. To znači da EPC predviđa naznake turbo rupe, te omogućuje brzi odziv i snažno ubrzanje u svim uvjetima vožnje.

Dok EPC povećava performanse, „blagi“ hibridni sustav (MHEV) pomaže smanjiti potrošnju. Ovaj 48-voltni MHEV sustav se sastoji od remenskog alternatora-startera (BAS) i litij-ionske baterije kapaciteta 10 Ah koja je ugrađena u pod vozila ispod putničke kabine. BAS je spojen na radilicu. Tijekom usporavanja može obnoviti do 8 kW snage, koju u obliku energije sprema u litij-ionsku bateriju. Kada vozač ponovo počne ubrzavati, BAS trenutačno reagira i ponovo pokreće motor. MHEV tehnologija omogućuje start/stop rad do brzine od 22 km/h. Djelomično zahvaljujući integraciji blagog hibridnog sustava i senzorima u vozilu, S modeli omogućuju uštedu goriva do 0,4 litre u stvarnim uvjetima vožnje i krstarenje do 40 sekundi s isključenim motorom s unutrašnjim sagorijevanjem.

3.0 TDI karakteriziraju isporuka snage i visoka učinkovitost. Iz zapremine od 2.967 cm3 razvija snagu od 257 kW (349 KS). Njegova specifična snaga iznosi 117,9 KS po litri obujma, a specifični okretni moment je 235,9 Nm po litri.

Standardni progresivni sustav upravljanja u osnovnoj konfiguraciji dolazi sa sportskim prijenosnim odnosima

Standardni progresivni sustav upravljanja u osnovnoj konfiguraciji dolazi sa sportskim prijenosnim odnosima; što je upravljač više okrenut, to je upravljanje direktnije. Njegova S- specifična elektro-mehanička pomoć filtrira neželjene udarce ali vozaču prenosi korisne informacije.

S modele karakterizira njihov privlačni, prepoznatljivi dizajn i profinjenost – kako izvana tako i iznutra. Novi Audijev dizajnerski izričaj dodatno naglašava njihov još sportskiji izgled. Dinamično oblikovan prednji kraj, široki pragovi i široki stražnji difuzori s četiri otvora ispušnih cijevi S modelima osiguravaju uočljivu pojavu na cesti. Prepoznatljivi S ukrasni elementi u tamnoj krom i aluminij izvedbi na prečkama prednje maske, prednjem spojleru, bočnim otvorima za zrak, pokrovima vanjskih zrcala i stražnjem difuzoru, na prvi pogled ističu njihove sportske karakteristike.

Na modelu S6, vodoravni razdjelnik u imitaciji aluminija kreira snažan osjećaj širine prednjeg dijela. On povezuje dva otvora za zrak i završava s dva krilca u usisnicima. Straga, S6 uključuje integrirani spojler koji vizualno produžuje poklopac prtljažnika, suptilno naglašavajući njegovu sportsku notu. Aluminijski elementi u difuzoru povezuju četiri S-specifična otvora ispuha. Oni također ističu širinu vozila.

Na modelu S7, široka, niska Singleframe maska hladnjaka standardno uključuje aluminijske prečke i tijelo u tamnoj mat krom boji. Otvori za zrak su veći, s jako odvažnim konturama, a njihovi umetci saćaste strukture dolaze u titan crnoj boji. Linija koja kroz njih prolazi izvedena je od sjajnog aluminija, kao i pokrovi vanjskih osvrtnih zrcala. Druge značajke koje razlikuju ovaj coupé s četiri vrata od S6 modela su dva lijevka u usisnicima zraka i kutna ukrasna letvica u bočnim pragovima.

Novi S modeli pojaviti će se na europskim tržištima na ljeto 2019.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675