| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Audi na sajmu automobila u Ženevi sprema električnu ofenzivu - CroPC.net

Audi na sajmu automobila u Ženevi sprema električnu ofenzivu

Audi e-tron i e-tron Sportback koriste komponente Audijeve modularne uzdužne platforme
Audi e-tron i e-tron Sportback koriste komponente Audijeve modularne uzdužne platforme
Audi e-tron i e-tron Sportback koriste komponente Audijeve modularne uzdužne platforme

Audi sustavno i sveobuhvatno nastavlja svoju ofenzivu s električnim automobilima, Na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, Audi će pokazat četiri potpuno električna vozila, čije će izvedbe za serijsku proizvodnju doživjeti svoju premijeru do kraja 2020. godine

Nadalje, na Audijevom izložbenom prostoru, koji će ove godine uključivati samo električne automobile, bit će prikazane četiri nove plug-in hibridne izvedbe koje će imati svoju svjetsku premijeru, a bit će izložen i potpuno električni Formula E automobil Audi e-tron FE05. Audi Q4 e- tron koncept i europski debi koncepta Audi e-tron GT bit će otkriveni na press konferenciji na Audijevom izložbenom prostoru u paviljonu 1. Konferencija će započeti 5. ožujka 2019. u 8:00 sati.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije Audi, Bram Schot: “Postavili smo si jasan cilj – jedno od tri nova prodana Audijeva vozila imat će do 2025. elektrificirani pogon. Zbog toga što težimo jasnoj viziji – predani smo mobilnosti s nultom razinom emisija.”

Prvi član ovog novog kvarteta električnih vozila, Audi e-tron, uskoro će biti isporučen kupcima. Kasnije, tijekom 2019. kompanija će predstaviti serijski proizvedenu inačicu coupé izvedbe, Audi e-tron Sportback. Još jedan električni automobil bit će predstavljen za par tjedana u Kini: Audi Q2 L e-tron, koji će također biti isporučen prvim kupcima tijekom 2019. Nakon toga, tijekom 2020. uslijedit će dva serijski proizvedena modela: Audi e-tron GT i Audi Q4 e-tron. Konceptni automobili, na sajmu u Ženevi, omogućuju pogled na ova dva buduća modela.

Nadalje, još uvijek tijekom 2019., doći će do plug-in ofenzive koja će uključiti skoro sve tržišne segmente. Novost u ponudi bit će hibridne inačice velikoserijskih linija modela Audi A6, A7, A8 i Q5 –također će doživjeti javni debi na sajmu automobila u Ženevi. Tijekom 2019. također će se moći naručiti obje već poznate plug-in inačice modela Audi A3 i Audi Q7, ponovo s revidiranom tehnologijom.

Ukupno četiri tehničke platforme i obitelji proizvoda će u budućnosti biti osnova za ponudu električnih vozila u svakom segmentu od A do D. Uska suradnja između tehničkog odjela drugih marki Grupe omogućuje sinergiju potrebnu za široku, globalnu ponudu.

Audi e-tron i e-tron Sportback koriste komponente Audijeve modularne uzdužne platforme. Ovo i razne inovativne tehnologije, primarno u području pogonskih sustava, omogućuje rast odvojene obitelji e-SUV modela s električnim quattro pogonom na sve kotače. Brzo punjenje sa snagama do 150 kW i doseg prikladan za duga putovanja obećavaju kompletnu svakodnevnu upotrebljivost.

Audi je već 2018. predstavio prvog člana još jedne e-platforme: Audi e-tron GT konceptni izložbeni automobil, vrlo dinamični coupé, doživio je svoj debi na sajmu automobila u Los Angelesu. Tehnologija u ovom automobilu razvijena je u suradnji s markom Porsche; dizajn i karakter e-tron GT koncepta pucaju od nepogrešive Audijeve DNK. Još jedan zajednički projekt razvojnih odjela Audija i Porschea je Premium Architecture Electrification (PPE). To će biti temelj za višestruke obitelji Audijevih modela s potpuno električnim pogonom, koji pokriva velikoserijske segmente B do D. U ovom slučaju planirani su SUV modeli i klasični modeli s niskom podnicom. Glavna prednost PPE-a je to što je ekskluzivno razvijena za električni pogon. To nudi prednosti u odnosu na masu, pakiranje i proporcije karoserije.

Nekoliko marki Volkswagen Grupe surađuje na razvoju modularne električne platforme (MEB) koja služi kao osnova za niz Audi e-modela, pogotovo u velikom serijskom A segmentu.

Kompanija AUDI AG također će značajno povećati svoju ponudu plug-in hibridnih automobila. “U budućnosti, skoro svaki tržišni segment uključivat će modele pokretane kombinacijom električnog motora i motora s unutrašnjim sagorijevanjem, modele koji će se moći puniti preko električne utičnice,” kaže Schot, predsjednik Upravnog odbora.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675