| | | |

Na Dakaru je samo ekipa Petronas De Rooy prešla ciljnu liniju sa svim svojim kamionima

Pin It

Na 5000 kilometara dug put – koji je započeo u Limi, nastavio do Tacne na granici sa Čileom te je nakon deset dana završio u peruanskoj prijestolnici – uputilo se više od 330 kamiona, automobila i motocikalaNa 5000 kilometara dug put – koji je započeo u Limi, nastavio do Tacne na granici sa Čileom te je nakon deset dana završio u peruanskoj prijestolnici – uputilo se više od 330 kamiona, automobila i motocikala

Reli Dakar koji se ove godine održao u Peruu pokazao se kao jedan od najzahtjevnijih dosad, jer se čak 70 posto utrke odvijalo na pješčanoj podlozi

Na 5000 kilometara dug put – koji je započeo u Limi, nastavio do Tacne na granici sa Čileom te je nakon deset dana završio u peruanskoj prijestolnici – uputilo se više od 330 kamiona, automobila i motocikala.

Ekipa Petronas De Rooy s Gerardom De Rooyem, dvostrukim pobjednikom Dakara i pobjednikom utrke Africa Eco 2018, u klasi kamiona osvojila je treće mjesto, a odličan uspjeh među prvom desetoricom postigli su i svi drugi članovi ekipe. Ekipu su činila četiri trkaća kamiona Iveco Powerstar, koji su pješčani teren svladavali na standardnim terenskim gumama Goodyear 375/90R22,5 Offroad ORD, a njihovi servisni kamioni imali su ugrađene gume OMNITRAC za kombiniranu upotrebu.

„Istina je da smo ciljali na prvo mjesto, ali smo zadovoljni rezultatom“, izjavio je nakon utrke Gerard De Rooy. Prema njegovim riječima to je bio jedan od najzahtjevnijih Dakara na kojemu su zbog prevladavajućeg pješčanog terena gume imale utoliko važniju ulogu. Da se Goodyearove teretne gume zbog svoje izdržljivosti mogu nositi i s najtežim izazovima, dokazuju postignuti rezultati, a i podatak da je ekipa De Rooy bila jedina koja je na cilj stigla sa svim svojim kamionima.

Rezultati:

1. Eduard Nikolaev
2. Dmitry Sotnikov
3. Gerard De Rooy (Petronas De Rooy)
4. Federico Villagra (Petronas De Rooy)
7. Ton Van Genugten (Petronas De Rooy)
10. Ton Van Genugten (Petronas De Rooy)

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675