Njuškalo

BMW serije 3 GT

Novi BMW serije 3 Gran Turismo dodaje sasvim nov, inovativan koncept uspjehu BMW- a serije 3 Novi BMW serije 3 Gran Turismo dodaje sasvim nov, inovativan koncept uspjehu BMW- a serije 3

Treća izvedba karoserije u obitelji objedinjuje dinamičnost limuzine, sportske gene, praktičnost i svestranost Touringa. Sve su te kvalitete dodatno naglašene značajnim porastom u smislu prostranosti kao i u smislu vozne udobnosti. Tipične BMW-ove proporcije, četera karakteristična vrata, coupe stil, krovna linija koja je sasvim lagano usmjerena naniže, automatsko otvaranje i zatvaranje poklopca prtljažnika definiraju upečatljiv vanjski izgled BMW-a serije 3 Gran Turismo. Aktivan stražnji spojler, prvi takve vrste u BMW-u, osigurava vizualnu lakoću. Novi BMW serije 3 Gran Turismo je 200 mm duži u odnosu na model BMW serije 3 Touring, na tržište stiže sa 110 mm duljim međuosovinskim razmakom, a ujedno je 81 mm viši. Bilo kako bilo, pametno iskorištene proporcije, površine i linije, osiguravaju BMW-u serije 3 Gran Turismo trenutačnu prepoznatljivost u dobro poznatoj obitelji BMW-a serije 3.

BMW serije 3 Gran Turismo vozaču i putnicima nudi jedinstveni komfor tijekom vožnje kao i sasvim poseban ambijent u unutrašnjosti vozila. Dojam prostranosti i elegancije dominira prostorom. Putnici u vozilu sprijeda i straga mogu uživati u položaju sjedenja dodatno povišenom za 59 milimetara koji osigurava izvrsnu preglednost te olakšava ulazak i izlazak iz vozila. Osim toga, BMW serije 3 Gran Turismo nudi i dodatan prostor u području iznad glave putnika, što je posebno vidljivo u stražnjem dijelu vozila. Također, putnicima straga na raspolaganju je i dodatnih 70 mm prostora u usporedbi sa limuzinskim i Touring izvedbama BMW-a serije 3.

Na raspolaganju je bogat izbor boja i materijala korištenih za uređenje unutrašnjosti vozila tako da je zaista moguće uživati u karakterističnom lounge stilu tijekom vožnje. Volumen prtljažnika također jasno odražava uvećane dimenzije automobila budući da sa svojih 520 litara nadmašuje zapreminu prtljažnog prostora BMW-a serije 3 Touring za čak 25 litara. Poklopac prtljažnika se jednostavno otvara dok praktična standardna izvedba 40:20:40 mogućnosti preklapanja stražnjih sjedala, dodatno naglašava mogućnost inteligentnog i kvalitetnog upravljanja prostorom u unutrašnjosti samog vozila. Posljednjeg pripadnika obitelji BMW-a serije 3, moguće je naručiti u početnoj izvedbi sa paketima opreme Sport Line, Luxury Line ili Modern Line ili sa M Sport paketom koji će raspoloživ biti već od srpnja 2013. godine.

Osim toga, BMW serije 3 Gran Turismo dolazi sa pet različitih motora od kojih su tri benzinska i dva dizelska motora. Raspon njihove snage je od 105 kW/143 KS pa do impresivnih 225 kW/306 KS. Svi motori imaju BMW TwinPower Turbo tehnologiju i serijski dolaze u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Moguće je doplatiti i za automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa. Oba mjenjača serijski dolaze sa start/ stop sustavom. Gran Turismo je naslijedio plemenitu platformu standardne serije 3, no s duljim međuosovinskim razmakom (+110 mm), što jamči izvrsne vozne osobine uz još veću razinu udobnosti. Tome pridonose elementi ovjesa od laganih, a čvrstih aluminijskih legura, električni servo upravljač i za BMW tipičan raspored mase u omjeru 50:50 između prednjih i stražnjih kotača. S ciljem smanjenja potrošnje goriva, no ne na uštrb performansi, BMW serije 3 GT ima posebno optimiziranu aerodinamiku. To uključuje otvore za zrak na prednjem dijelu koji usmjeravaju zrak oko kotača smanjujući turbulencije, ravnu podnicu i aktivni spojler na stražnjem dijelu. Uz start/stop sustav, smanjenju potrošnje pridonose sustav za rekuperaciju energije kočenja, indikator za pravodobnu izmjenu stupnjeva prijenosa, periferni uređaji motora koji rade po potrebi itd. Potrošnja se dodatno može smanjiti do 20% u ECO PRO načinu rada kojeg vozač može odabrati preko posebnog prekidača koji se nalazi u serijskoj opremi svih modela. Od opcija koje obuhvaća ConnectedDrive kupcima su, između ostalog, na raspolaganju Head-Up zaslon u boji, uređaji za Bluetooth povezivanje, navigaciju, HD s 20 GB za pohranjivanje glazbe, iDrive sustav sa zaslonom od 8,8 inča, mogućnost spajanja na internet, prilagodljiva prednja svjetla i brojne druge.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.