| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Kako kupovati gume u doba korone? - CroPC.net

Kako kupovati gume u doba korone?

Naš savjet je da krenete u online potragu te po mogućnosti dostavite kupljene gume direktno vašem vulkanizeru

Trenutak kada i zakonski morate imati zimske gume na automobilima se bliži, pa zašto ne biste sve odradili ranije? Znamo da trenutna situacija s pandemijom otežava potragu za kvalitetnim gumama kao jer je i dalje na snazi savjet da se što manje krećemo po zatvorenim prostorima dućana

Naš savjet je da krenete u online potragu te po mogućnosti dostavite kupljene gume direktno vašem vulkanizeru, kako to nude na gume.com.hr web shopu. Dostava je besplatna, a na popisu za odabir je više od 100 partnerskih servisa. Sve što trebate je dovesti svog limenog ljubimca kako bi mu montirali nove gume.

No, trebate li zaista nove zimske gume? Prije kupovine provjerite ove ključne stvari:

  • STAROST-preporuka je mijenjati stare gume ukoliko su starije od 5 godina kada je optimalno vrijeme za mijenjanje, dok neki proizvođači svoje gume ograničavaju na 6 godina, a treći predlažu i dosta kraće vremenske periode.
  • GAZNI SLOJ- dubina utora na gumi mora biti minimalno 1,6 mm, no kod zimske gume s dubinom gaznog sloja manjom od 4 mm ona gubi svojstva pravilnog prianjanja na cestu
  • ISTROŠENOST-ukoliko primijetite neravnomjernu istrošenost gume  (mogući su i drugi uzroci takvog stanja kao problem sa tehničkom ispravnosti vozila pa kontaktirajte svog mehaničara)
  • OŠTEĆENJA-značajna oštećenja pa čak i ona veća od 0,64 cm ne popravljajte nego gumu zamijenite. Tu spadaju i izbočine ili deformacije nastale krivim skladištenjem. Nagle promjene temperature i brza zamrzavanja vode mogu dovesti do stvaranja sitnih pukotina u površinskom sloju gume koje s vremenom mogu prerasti u ozbiljnija oštećenja.

Ukoliko ipak niste sigurni kako provjeriti utor gume, javite se na našu Facebook stranicu gdje smo u suradnji s portalom Gume.com.hr osigurali 50 besplatnih žetona za mjerenje ispravnosti guma, a koje šaljemo čitateljima koji se prvi jave te ostave svoju adresu u inboxu.

Ne zaboravite da ispravne gume čuvaju vaš život kao i vaše obitelji, ali u svih sudionika u prometu!

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675