| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Predstavljen redizajnirani Audi Q2 - CroPC.net

Predstavljen redizajnirani Audi Q2

LED prednja svjetla sada su dio serijske opreme modela Audi Q2, a Matrix LED prednja svjetla dostupna su kao opcija

LED prednja svjetla sada su dio serijske opreme modela Audi Q2, a Matrix LED prednja svjetla dostupna su kao opcija

Kao rezultat revizije, Q2 je postao par milimetara duži te sada po dužini mjeri 4,21 metra, dok su širina od 1,79 metara i visina od 1,54 metra ostali jednaki, koeficijent otpora zraka od 0,31 (sa sportskim ovjesom) u ovom segmentu predstavlja top vrijednost

Dizajneri su sada primijenili motiv poligona, koji već karakterizira prednji kraj i bočnu liniju, i na stražnji kraj. Branik ima integrirani umetak difuzora s velikim peterostranim poligonima. Prednji kraj je također modificiran, tako što su površine ispod prednjih svjetala sada izvučene na izraženiji način. Osmerokutna Singleframe prednja maska je malo niža, što čini da se prednji kraj doima širim. Njegov umetak također interpretira motiv poligona. Advanced i S line paket opreme uključuju uske otvore između maske hladnjaka i poklopca motora, što podsjeća na Audi Sport quattro model, ikonu ove marke. Veliki implicirani otvori za zrak također se čine izraženiji, pogotovo u slučaju S line paketa.

LED prednja svjetla sada su dio serijske opreme modela Audi Q2, a Matrix LED prednja svjetla dostupna su kao opcija. Sedam individualnih LED lampi, koje su ugrađene u zajednički modul, emitira inteligentno kontrolirani snop svjetlosti. Uvijek osvjetljavaju cestu što je sjajnije moguće, bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. Deset svjetlećih dioda, ugrađenih iza romboidnih optičkih komponenata, generira dnevno pozicijsko svjetlo, dok sedam dodatnih LED-ica dodatno generira dinamične pokazivače smjera.

Što se tiče stražnjih svjetala, klijenti mogu birati između dvije LED izvedbe – s ili bez dinamičnih pokazivača smjera. Ako se odaberu Matrix LED prednja svjetla, dinamični pokazivači smjera dio su serijske opreme i na stražnjim svjetlima. Uz to, prednja i stražnja svjetla usmjeravaju pažnju na model Q2 sa svjetlosnim efektima tijekom zaključavanja i otključavanja automobila.

Ponuda u smislu uporabe i zaslona također je strukturirana u nekoliko razina. Kreće se od analogne ploče s instrumentima i MMI radio plus sustavom s DAB+ prijemnikom do Audijevog virtualnog kokpita s 12,3-inčnim zaslonom i MMI navigation plus sustav s 8,3- inčnim zaslonom. Njime se upravlja preko MMI kontrolera na središnjem tunelu (MMI touch) ili preko glasovnih naredbi s prirodnim jezikom. Moduli kao što su Audi phone box u dvije izvedbe – s i bez funkcije punjenja – zaokružuju hardverski program. Bang & Olufsen Premium audio sustav, koji uključuje 14 zvučnika s izlaznom snagom do 705 W, predstavlja jedinstvenu ponudu u segmentu malih SUV modela.

MMI navigation plus sustav uključuje LTE modul za brzi prijenos podataka i Wi-Fi spojnu točku koju putnici mogu koristiti za povezivanje njihovih mobilnih uređaja. Top informacijsko-zabavni sustav u model Q2 uvodi Audi connect usluge, uključujući online prometne informacije.

Opcijska oprema modela Q2 uključuje sportska sjedala s istaknutim bočnim osloncima, po visini podesivo sjedalo suvozača, automatski klima uređaj s 2 zone i grijanje/prozračivanje u mirovanju. Prtljažnik u osnovnoj izvedbi ima kapacitet od 405 litara, a kada se preklope nasloni stražnjih sjedala povećava se do 1.050 litara.

Prije kraja godine u ponudi će se naći dodatni TDI i TFSI motori

Prije kraja godine u ponudi će se naći dodatni TDI i TFSI motori

Audi Q2 će se početi prodavati na njemačkom tržištu sa snažnim benzinskim motorom: motor 1.5 TFSI razvija snagu od 110 kW (150 KS) i okretni moment od 250 Nm. U NEDC ciklusu vožnje ovaj profinjeni četiri-cilindrični motor troši samo 5,4–5,1 litara goriva na 100 kilometara, što odgovara CO2 emisijama od 124–116 grama CO2 po kilometru. Pri niskim opterećenjima i okretajima motora njegov učinkoviti sustav aktiviranja cilindara na zahtjev (COD) privremeno deaktivira drugi i treći cilindar.

Prije kraja godine u ponudi će se naći dodatni TDI i TFSI motori. Svi motori sukladni su novoj Euro 6 AP normi emisije, a tehnologija dvostrukog doziranja u dizelskim motorima minimizira NOx emisije. U ovom slučaju dva SCR katalizatora rade zajedno: jedan je ugrađen direktno iza motora, a drugi je ugrađen u podnicu vozila. Pokrivaju različite uvjete rada i međusobno se nadopunjuju.

Model Q2 s 1.5 TFSI motorom silazi s proizvodne linije s ručnim šest-stupanjskim mjenjačem kao dijelom serijske opreme, dok je sedam-stupanjski S tronic mjenjač dostupan kao opcija. Za neke inačice motora dostupan je quattro stalni pogon na sve kotače. Njegova višeslojna spojka, koja prema potrebi prebacuje dio ili cijeli moment motora na stražnje kotače, pripada novoj generaciji. Ova izvedba je oko jednog kilograma lakša od prethodne te istovremeno nudi veću učinkovitost zahvaljujući raznim detaljima kao što su ležajevi i opskrba ulja.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675