| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Stigao novi Audi S3 - CroPC.net

Stigao novi Audi S3

Sa snagom od 228 kW (310 KS) i okretnim momentom od 400 Nm, nove S3 modele pokreće 2.0 TFSI motor

Sa snagom od 228 kW (310 KS) i okretnim momentom od 400 Nm, nove S3 modele pokreće 2.0 TFSI motor

Novi S3 modeli pokazuju svoj dinamični karakter na prvi pogled. Prednjim krajem dominiraju Singleframe maska s velikom rešetkom u obliku romba i impresivni otvori za zrak, dok su pokrovi vanjskih zrcala izvedeni u sjajnoj imitaciji aluminija

Bočna ramena karoserije izdužuju se snažnom linijom od prednjih do stražnjih svjetala. Površine ispod te linije zakrivljene su prema unutra, što je novi element Audijevog dizajnerskog izričaja koji snažno ističe lukove kotača. Novi modeli S3 Sportback i S3 Limousine mogu se na zahtjev opremiti Matrix LED prednjim svjetlima. Njihova digitalna dnevna pozicijska svjetla sastoje se od niza lampica napravljenog od do 15 LED segmenata, od čega njih deset čini dvije okomite linije. Na stražnjem kraju veliki difuzori i četiri ispušne cijevi ističu njihov sportski izgled.

Sa snagom od 228 kW (310 KS) i okretnim momentom od 400 Nm, nove S3 modele pokreće 2.0 TFSI motor. Tehnološki napredne značajke kao što je Audi valvelift sustav (AVS) – koji podešava podizanje usisnih ventila prema potrebi – znače da se komore za sagorijevanje dobro pune, dok sustav upravljanja toplinom pomaže osigurati visoku učinkovitost. Oba modela ubrzavaju od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi na putu do elektronički ograničene brzine od 250 km/h. Vozač može koristiti serijski Audi drive select sustav kako bi zvuk ovog snažnog četiri-cilindričnog turbo motora bio još izraženiji.

Sedam-stupanjski S tronic s munjevitim brzim promjenama stupnjeva i funkcijom slobodnog okretanja te quattro stalni pogon na sve kotače prenose okretni moment na cestu. Hidraulična višeslojna spojka ispred stražnje osovine potpuno je promjenjiva i kreće se između prednje i stražnje osovine prema potrebi, kombinirajući dinamične performanse sa stabilnosti te učinkovitost s užitkom u vožnji. Njome upravlja modularna dinamična kontrola upravljanja – novi sustav koji usko povezuje quattro pogon s elektroničkom kontrolom stabilnosti (ESC) i podesivi ovjes s kontrolom tvrdoće, koji je dostupan kao opcija.

U usporedbi s prethodnikom, novi S3 modeli su narasli: Sportback i Limousine redom su duži za tri i četiri centimetra, dok su oba modela šira za jedan centimetar. Model s pet vrata sada je dugačak 4,34 metra, dok je model a četiri vrata dugačak 4,50 metara. Osim malih razlika, dvije izvedbe karoserije su jednake u smislu širine (1,82 m), visine (1,43 m) i međuosovinskog razmaka (2,64 m). Unutrašnjost nudi više prostora za ramena i laktove. Prtljažnik modela S3 Sportback ima kapacitet između 325 i 1.145 litara ovisno o položaju stražnje klupe, dok izvedba Limousine ima prtljažnik kapaciteta 370 litara.

MMI operativni koncept novih S3 modela pokretan je trećom generacijom modularne informacijsko-zabavne platforme (MIB 3). Njegova moć proračunavanja je deset puta veća u odnosu na prethodni sustav te provodi sve zadatke u odnosu na povezivanje s LTE Advanced brzinom i ima integrirani Wi-Fi spojnu točku. Navigacija je fleksibilna i precizna. Navigacija nudi predviđanja u odnosu na prometnu situaciju, satelitske slike visoke razlučivosti aplikacije Google Earth i informacije o protoku prometa. Individualne postavke, kao što su često birana odredišta ili preferencije klima uređaja, mogu se spremiti u do šest memorijskih profila.

Pretprodaja ovih kompaktnih S3 modela započinje u mnogim europskim državama u kolovozu 2020., s time da će prva vozila biti isporučena početkom listopada. U Njemačkoj cijene za S3 Sportback počinju od 46.302, 53 eura, dok za model S3 Limousine počinju od 47.179,83 eura. Početak prodaje označen je ograničenom serijom “Edition one.” Ovaj model dolazi u Python žutoj (Sportback) ili Tango crvenoj (Limousine) boji sa crnim detaljima i 19- inčnim kotačima te sportskim sjedalima presvučenima kožom s kontrastnim žutim šavovima.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675