| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Redizajnirani Audi Q5 - CroPC.net

Redizajnirani Audi Q5

Njegov snažan dvolitreni četverocilindrični dizelski motor razvija snagu od 150 kW (204 KS) i moment od 400 Nm

Njegov snažan dvolitreni četverocilindrični dizelski motor razvija snagu od 150 kW (204 KS) i moment od 400 Nm

Snažan Q identitet karakterizira vanjštinu Audija Q5 s jako izraženom snagom, robusnosti i sigurnosti, prilikom revidiranja vanjštine, Audijevi dizajneri dodatno su istaknuli ovaj izgled i osjećaj nizom prepoznatljivih detalja

Osmerokutna Singleframe prednja maska sada je plića i čini se šira nego prije. Bočni otvori za zrak su viši i sada su strukturirani trapezoidnim umetcima. Gornji dio LED prednjih svjetala uključuje novi potpis dnevnih pozicijskih svjetala. Gledajući sa strane, Q5 sada ima lakši izgled s većom udaljenosti od tla zahvaljujući redizajniranom umetku pragova. Na stražnjem dijelu tu je novi ukrasni element između sklopova svjetala i novi umetak difuzora s vodoravnom perajom. Osim standardne opreme tu su dvije opcijske dizajnerske linije. Advanced linija dolazi s kromiranim okomitim rebrima u Singleframe masci hladnjaka, zajedno sa zaštitom podvozja ispod prednjeg i stražnjeg branika u srebrnoj umjesto crne boje. S linija uključuje sportski saćasti uzorak u Singleframe masci i kromiranu traku koja uokviruje stražnji difuzor.

Dvije od dvanaest dostupnih boja su nove – District zelena i Ultra plava. Kao opcija dostupan je Black optik paket.

Vodoravni naglasak unutrašnjeg dizajna daje dojam širine i lakoće. Lijepo oblikovana i elegantna linija ukrasnih elemenata razdvaja donji i gornji dio armaturne ploče s fokusom na novi samostojeći MMI dodirni zaslon s akustičnim povratnim informacijama. Više nema prethodne rotacijske/pritisne kontrole na središnjoj konzoli, a njeno mjesto sada zauzima pretinac za odlaganje.

Kupci modela Q5 mogu birati između tri izvedbe unutrašnjosti: bazni, interijer design selection i interijer S line, koje se po želji mogu kombinirati s vanjskim dizajnerskim paketom ambijentalnog osvjetljenja +, koji uključuje niz svjetlosnih efekata koji savršeno unaprjeđuju Audijevu karakterističnu izradu.

S dužinom od 4,68 metara, redizajnirani Q5 je sada 19 milimetara duži – primarno zbog svojih većih branika. Njegova širina (bez zrcala) od 1,89 metara i visina od 1,66 metara ostaju nepromijenjeni. Veliki međuosovinski razmak od 2,82 metra doprinosi prostranim unutrašnjim proporcijama. Kao opcija je dostupna Audijeva klizna stražnja klupa plus s podesivim naslonima. Kada se ona ugradi, kapacitet prtljažnika se kreće od 550 do 1.550 litara. Promjenjiva preklopna podna prostirka dio je standardne opreme, a kao opcija je dostupno električno otvaranje/zatvaranje poklopca prtljažnika. Zahvaljujući inteligentnoj mješavini materijala, Q5 ima jednu od najlakših školjki u segmentu, dok je koeficijent otpora zraka cd od 0,30 među najboljima u klasi. Profinjena aeroakustika osigurava izvanredno tihu unutrašnjost.

Ovaj nadograđeni premium SUV na tržište Europe dolazi kao Audi Q5 40 TDI. Njegov snažan dvolitreni četverocilindrični dizelski motor razvija snagu od 150 kW (204 KS) i moment od 400 Nm. Aluminijski blok motora teži približno 20 kilograma manje od prethodnog motora, dok je radilica lakša za približno 2,5 kg.

Blagi hibridni sustav (MHEV) doprinosi niskoj potrošnji goriva. Remenom pokretani starter/generator (BSG) napaja 12-voltni električni sustav vozila, koji uključuje kompaktnu litij-ionsku bateriju. BSG obnavlja energiju kočenja i sprema je u bateriju. MHEV sustav omogućuje modelu Audi Q5 krstarenje s isključenim motorom, te start-stop režim rada pri brzinama ispod 22 km/h. Ukupno gledajući, to rezultira uštedom goriva od približno 0,3 litre na 100 kilometara. Audi Q5 40 TDI ubrzava od nule do 100 km/h za 7,6 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 222 km/h.

Ovaj snažan dizelski motor nije samo učinkovit, nego i čist – jer zadovoljava zahtjeve najnovije europske norme o emisijama Euro 6d-ISC-FCM i EU 6 AP. Emisije dušikovih oksida su značajno smanjene zahvaljujući novom dvostrukom dozirajućem SCR sustavu s dvostrukim ubrizgavanjem AdBlue aditiva. Otopina uree se ubacuje u ulazni tok dva SCR katalizatora raspoređena u seriju. Nakon početka prodaje nadopunjenog modela Audi Q5 u ponudi će se naći više motora: dvije dodatne inačice različitih snaga četiri cilindričnog TDI motora, V6 TDI i dva 2.0-litrena četverocilindrična TFSI motora. Uspješni Q5 TFSI e s plug-in hibridnim pogonom također će se naći u ponudi u dvije izvedbe različitih snaga.

U izvedbi Audi Q5 40 TDI, sedmerostupanjski S tronic prenosi snagu motora na quattro pogon na sve kotače s ultra tehnologijom, što doprinosi učinkovitosti. U normalnim uvjetima rada, svu snagu šalje na prednje kotače. Ako se ukaže potreba za pogonom na sve kotače, npr. na skliskoj cesti ili tijekom dinamične vožnje, dvije spojke povezuju stražnje kotače s pogonom unutar djelića sekunde – u mnogim situacijama, to se događa prediktivno. U smislu prianjanja i performansi, sustav ne ostavlja ništa za poželjeti.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675