| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Predstavljen novi Audi A3 Limousine - CroPC.net

Predstavljen novi Audi A3 Limousine

Prednjim krajem dominira velika Singleframe prednja maska sa saćastom prednjom rešetkom i bočno pozicioniranim, upadljivim prednjim svjetlima

Novi A3 Limousine sportski je i elegantan, a u odnosu na prethodnika 4 je centimetra duži, s duljinom od 4,50 metra, dok je međuosovinski razmak ostao nepromijenjen

Širina mu iznosi 1,82, a visina 1,43 metra, što znači da je 2 centimetra širi i 1 cm viši od prethodnika. Time je povećan prostor iznad glave za dobra 2 centimetra sprijeda zahvaljujući nižem položaja sjedala vozača i osiguran nešto veći prostor za laktove. Sa 425 litara zapremnina prtljažnika potpuno je jednaka kao kod prethodnika.

Prednjim krajem dominira velika Singleframe prednja maska sa saćastom prednjom rešetkom i bočno pozicioniranim, upadljivim prednjim svjetlima. Ti elementi izvana formiraju trapezoidne kutove koji se spuštaju prema dolje. Na modelu najviše klase s Matrix LED tehnologijom tu su smještena nova digitalna dnevna svjetla. Sastoje se od 15 LED segmenata koji se mogu aktivirati pojedinačno, a različitim verzijama modela A3 Limousine daju poseban potpis.

Ploča s instrumentima od 10,25 inča iza kola upravljača digitalna je već na osnovnom modelu

Kokpit modela A3 Limousine u potpunosti je usmjeren na vozača. To kreće od dizajna unutrašnjosti, a završava s elementima za prikaz i kontrolu. Tako je ploča s instrumentima sa središnjim MMI dodirnim zaslonom malo nagnuta prema vozaču. Ima dijagonalu od 10,1 inča i intuitivna je za rukovanje. U serijskoj opremi su prepoznavanje rukom pisanih slova i kontrola prirodnim govorom, a opcijski se može koristiti usluga oblaka. Ploča s instrumentima od 10,25 inča iza kola upravljača digitalna je već na osnovnom modelu. Budući da se radi o Audi virtualnom kokpitu plus, dijagonala zaslona iznosi 12,3 inča i ima tri različita prikaza, uključujući grafiku sportskog izgleda s ukošenim znamenkama i posebno dinamičkim rasporedom. Tu se prikazuju broj okretaja i brzina kao stupčasti dijagrami s crvenim, kutnim grafičkim elementima. Na zahtjev, ovaj koncept zaslona može se nadopuniti head-up zaslonom koji važne informacije projicira na vjetrobransko staklo u vidnom polju vozača.

A3 Limouisne povezuje se i preko Audi smartphone sučelja za povezivanje s pametnim telefonima s operacijskim sustavom iOS te Android mobilnim telefonima sa sustavom Apple Car Play i Android Auto u MMI, kao i putem Audi phonebox sučelja. Osim toga, A3 Limousine može se zaključati, otključati i pokrenuti putem Android pametnog telefona s Audi connect ključem. Personalizacija omogućuje pohranu postavki za do šest različitih korisnika u pojedinačne profile, uključujući postavke za sjedalo, klimatizaciju i medije. DAB+ digitalni radio dio je serijske opreme. Kao opcija u ponudi su online i hibridni radio koji se automatski prebacuju između opcija FM i DAB te mrežnog strujanja, ovisno o jačini signala postaje, čime je zajamčen optimalan prijem. Od sredine godine u ponudi će se naći i Amazon Alexa usluga glasovnog pomoćnika.

Novi A3 Limousine na početku prodaje bit će dostupan u izvedbi s dva TFSI motora i jednim TDI motorom. Ono što je svim tim motorima zajedničko jest visoka učinkovitost. 35 TFSI, 1,5-litreni motor s direktnim ubrizgavanjem snage 110 kW (150 KS) dostupan je u dvije izvedbe – s novo razvijenim šesterostupanjskim mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 5,0 – 4,7; kombinirane CO2 emisije u g/km: 114 – 108) i brzim sedmerostupanjskim S-tronic mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 4,9 – 4,7; kombinirane CO2 emisije u g/km: 113 – 107).

2.0 TDI s 110 kW (150 KS) (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 3,9 – 3,6; kombinirane CO2 emisije u g/km: 101 – 96) dolazi i u kombinaciji sa sedmerostupanjskim S-tronic mjenjačem gdje se brzine mijenjaju putem prekidača koji rabi tehnologiju mijenjanja brzina preko žice.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675