A1

Čišći zrak uslijed globalne pandemije koronavirusa

Ovaj kemijski spoj u najvećoj mjeri proizvode vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, industrijska postrojenja i termoelektrane
Ovaj kemijski spoj u najvećoj mjeri proizvode vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, industrijska postrojenja i termoelektrane
Ovaj kemijski spoj u najvećoj mjeri proizvode vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, industrijska postrojenja i termoelektrane

Pandemija virusa COVID-19 postigla je globalne razmjere, a mediji iz dana u dan izvještavaju o porastu broja zaraženih, i dok je cijeli svijet u svojevrsnoj karanteni, a većina ljudi ne izlazi i na sigurnom je kod kuće, pokazalo se kako je nusprodukt usporavanja gospodarskih aktivnosti – čišći zrak

Početkom ožujka NASA je objavila satelitske snimke koje pokazuju ogroman pad zagađenja na nebu iznad Kine, a sličan primjer čišćeg zraka tijekom globalne pandemije koronavirusa dolazi i iz ostalih pogođenih dijelova svijeta. Naime, tech portal Earther napravio je usporedbu količine dušikovog dioksida u zraku u SAD-u u siječnju i ožujku koja je pokazala da je smanjenjem gospodarskih aktivnosti došlo do pada njegove količine u zraku.

Ovaj kemijski spoj u najvećoj mjeri proizvode vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, industrijska postrojenja i termoelektrane. Manje automobila pogonjenih fosilnim gorivima na cestama tako je rezultiralo manjim zagađenjem okoliša, no to je problem koji je moguće riješiti i nakon što pandemija prestane, naglašavaju u udruzi Strujni krug koja okuplja vozače električnih vozila u Hrvatskoj.

„Globalna pandemija koronavirusa pokazala je kako bi zrak mogao biti znatno čišći kada bismo u većoj mjeri usvojili električna vozila obzirom da njihovim radom ne dolazi do oslobađanja opasnih kemijskih spojeva. Njihov broj na prometnicama širom svijeta raste, no uz poticaje za kupnju električnih vozila, još je važnije da se paralelno razvija i pripadajuća infrastruktura, što se u najvećoj mjeri odnosi na punionice“, izjavio je Hrvoje Prpić, predsjednik udruge Strujni krug.

Cilj Strujnog kruga je promicanje zajednice električnih automobila te promjena zakonskih okvira u Hrvatskoj kako bi se tvrtkama olakšao razvoj projekata vezanih uz tehnološku podršku električnih automobila.

Njihovoj inicijativi već se priključio Hrvatski Telekom, a zajednički cilj je izgradnja bolje infrastrukture za punjenje električnih automobila u gradovima, čime bi se potencijalnim kupcima olakšala odluka o nabavi električnog vozila.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.