A1

Predstavljen novi Audi A3 Sportback

Novi A3 Sportback nudi više prostora i funkcionalnosti u kombinaciji s kompaktnim vanjskim dimenzijama
Novi A3 Sportback nudi više prostora i funkcionalnosti u kombinaciji s kompaktnim vanjskim dimenzijama
Novi A3 Sportback nudi više prostora i funkcionalnosti u kombinaciji s kompaktnim vanjskim dimenzijama

Novi Audi A3 Sportback karakteriziraju kompaktne proporcije i sportski dizajn, široka Singleframe prednja maska i veliki otvori za zrak ističu dinamični karakter ovog premium kompaktnog automobila

Bočna linija karoserije uglađeno se proteže od prednjih do stražnjih svjetala. Površina ispod nje je zakrivljena prema unutra što je novi element Audijevog dizajna koji snažnije ističe lukove kotača. Dodatnu inovaciju predstavljaju digitalna dnevna pozicijska svjetla Matrix LED prednjih svjetala. Ona se sastoje od mreže LED segmenata u tri puta pet rasporedu te kreiraju specijalne svjetlosne potpise po kojima je A3 odmah prepoznatljiv. Sportski i profinjeni dizajn nastavlja se i u unutrašnjosti s novom ručicom mjenjača, uočljivim kvakama vrata i armaturnom pločom s izgledom crne ploče. Po prvi put se koriste presvlake sjedala napravljene od recikliranih PET boca ukrašene stilskim kontrastnim šavovima.

Kokpit modela A3 Sportback u potpunosti je usmjeren na vozača. Koristi poznate elemente iz modela viših klasa ove marke te je serijski opremljen s 10,1-inčnim dodirnim zaslonom, koji je integriran u sredinu armaturne ploče. Ovaj zaslon prepoznaje rukom pisana slova, pruža akustičke povratne informacije i može se kontrolirati uporabom prirodnog govora. Digitalna ploča s instrumentima, koju vozač kontrolira preko multifunkcijskog upravljača, također je dio serijske opreme. Audijev virtualni kokpit nudi dodatne funkcije kao što su veliki prikaz navigacijske karte. Plus inačica ima dijagonalu od 12,3 inča i nudi tri različita prikaza, uključujući grafiku sa sportskim izgledom. Na zahtjev moguća je ugradnja head-up zaslona koji bitne informacije u boji projicira na vjetrobran.

Na početku prodaje u Europi, novi Audi A3 Sportback nudit će se u izvedbama s tri motora – 1.5 TFSI sa 110 kW (150 KS) (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 5,1 – 4,8; kombinirane CO2 emisije u g/km: 116 – 111) i 2.0 TDI koji razvija snagu od 85 kW (116 KS) (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 3,6 – 3,5; kombinirane CO2 emisije u g/km: 96 – 92) ili 110 kW (150 KS) (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 3,9 – 3,7; kombinirane CO2 emisije u g/km: 103 – 98). Svi motori impresioniraju svojim velikim okretnim momentom i uglađenim radom. Ove izvedbe motora će se na početku proizvodnje kombinirati s prednjim pogonom. Snaga će se prenositi preko šesterostupanjskog ručnog mjenjača ili brzog sedmerostupanjskog S-tronic mjenjača, čija je ručica mjenjača dizajnirana kao kompaktna ručica. Vozač je za kontrolu osnovnih funkcija mjenjača može gurati ili povlačiti. Ukratko nakon početka prodaje, Audi će postupno proširivati ponudu s novim izvedbama motora, uključujući elektrificirani pogon i inačice s quattro pogonom.

Opremljen s Audi pre sense prednjim sustavom, asistentom izbjegavanja prepreke i asistentom promjene vozne trake, A3 Sportback pomaže spriječiti nesreće s drugim sudionicima u prometu i serijski nudi visoku razinu sigurnosti. Dodatni sustavi pomoći, kao što su upozorenje kod izlaska iz prometnog traka i upozorenje kod izlaska iz vozila, kao i asistent kod bočnog prometa straga i sustav pomoći pri parkiranju, dostupni su kao opcija. Adaptivni tempomat u obliku adaptive cruise controla klijenti poznaju iz viših klasa, pomaže u uzdužnom i poprečnom navođenju. On pomaže u održavanju brzine i udaljenosti do vozila ispred i pomaže prilikom navođenja na voznu traku pomoću blagih intervencija u elektro-mehaničkom sustavu upravljača. To posebno povećava razinu udobnosti vožnje na dugim putovanjima.

Novi A3 Sportback nudi više prostora i funkcionalnosti u kombinaciji s kompaktnim vanjskim dimenzijama. S dužinom od 4,34 metra i širinom bez vanjskih zrcala od 1,82 metra, u odnosu na prethodnika, ovaj premium kompaktni automobil je narastao za nešto preko tri centimetra. Visina od 1,43 metra i međuosovinski razmak od 2,64 metra ostaju nepromijenjeni. Ovisno o položaju stražnje klupe, kapacitet prtljažnika je između 380 i 1.200 litara, a podnica prtljažnika može se postaviti na različite visine. Na zahtjev su dostupna stražnja električna podizna vrata, kojima se upravlja pokretom noge.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.