| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Goodyear testira upotrebu inteligentnih guma u voznim parkovima - CroPC.net

Goodyear testira upotrebu inteligentnih guma u voznim parkovima

Goodyear nudi svoja inteligentna rješenja koja voznim parkovima omogućuju praćenje stanja guma te upotrebu tako dobivenih podataka za povećanje izdržljivosti i sigurnosti u dvama novim pilotskim programima

Goodyear je nedavno započeo provoditi dva pilotska projekta u sklopu kojih je svojim inteligentnim gumama opremio vozila europske transportno-logističke korporacije Redspher i američkoga startup poduzeća Priva

Rješenje mobilnosti omogućuje voznim parkovima neprekidno praćenje stope istrošenosti i tlaka guma. Tako mogu usavršiti poslovanje jer im rješenje pravodobno najavljuje potrebno održavanje, čime vozila bez dužih neočekivanih prekida ostaju u voznom stanju.

Goodyear nudi svoja inteligentna rješenja koja voznim parkovima omogućuju praćenje stanja guma te upotrebu tako dobivenih podataka za povećanje izdržljivosti i sigurnosti u dvama novim pilotskim programima. U Europi su se povezali s transportno-logističkom korporacijom Redspher, koja djeluje u 19 država, gdje svojom platformom Rubiwin pruža usluge isporuke na zahtjev. Neka njihova dostavna i servisna vozila upotrebljavaju Goodyearove inteligentne gume s ugrađenim senzorima koji omogućuju neprekidno praćenje i bilježenje stope istrošenosti i tlaka u gumama. Pomoću analize dobivenih podataka i povezivanja s Goodyearovim naprednim algoritmima upravitelji mogu preciznije odrediti kada će gume trebati servisirati, odnosno mijenjati. Na taj način vozila koja dnevno prijeđu izuzetno duge relacije, a neka i više od 700 kilometara, dulje vrijeme zadržavaju u voznom stanju i izbjegavaju prekide, što je za pravodobne isporuke izuzetno važno.

Sličan pilotski projekt Goodyear je pokrenuo i u SAD-u, gdje je inteligentnim gumama opremio vozni park startup tvrtke Priva. Ta tvrtka poslovnim ljudima koji su uvijek na putu nudi mobilne urede. Suradnja omogućuje Privi preciznije prognoze o kratkoročnim potrebama za održavanje guma, zbog čega je vrijeme zastoja vozila izuzetno kratko, a time se povećava učinkovitost njihova poslovanja.

Oba projekta potvrđuju Goodyearove napore da osigura cjelovita rješenja za mobilnost budućnosti. Upravo su tehnologije planiranoga održavanja važne za sigurnost i pouzdanost takvih sustava i mogu značajno pomoći u proaktivnom planiranju upravljanja voznim parkovima.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675