| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Novi Audi RS Q8 - CroPC.net

Novi Audi RS Q8

Za RS Q8 ekskluzivno su dostupni opcijski 23-inčni naplatci od lijevanog aluminija s 5 Y- krakova te u više boja

Za RS Q8 ekskluzivno su dostupni opcijski 23-inčni naplatci od lijevanog aluminija s 5 Y- krakova te u više boja

Novi Audi RS Q8 je top model u Audijevoj Q-gami, kombinira snagu RS modela s elegancijom premium coupea i fleksibilnost jednog SUV-a, a u salone u Njemačkoj i drugim europskim državama stiže tijekom prvog kvartala 2020. uz cijenu od 127.000 eura

Snaga od 441 kW (600 KS), okretni moment od 800 Nm između 2.200 i 4.500 o/min i 4,0-litreni V8 u novom Audiju RS Q8 osiguravaju impresivne RS performanse. Ovaj turbo benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem goriva ubrzava ovaj veliki SUV iz tvrtke Audi Sport GmbH od 0 do 100 km/h za samo 3,8 sekundi te do maksimalne brzine od 200 km/h za 13,7 sekundi. Maksimalna brzina od 250 km/h elektronski je ograničena. Uz opcijski dinamični paket, maksimalna brzina je 305 km/h.

Raspored paljenja 1-3-7-2-6-5-4-8 ovom 4.0 TFSI motoru osigurava sportski, bogati zvuk. Kao što je tipično za RS modele, dvostruke ispušne cijevi uključuju impresivne ovalne završetke sa svake strane, a vozač može utjecati na zvuk motora preko Audi drive select sustava. Opcijski RS sportski ispušni sustav s crnim završecima ispušnih cijevi nudi još izraženiji sportski zvuk.

Snaga koju razvija 4.0 TFSI motor prenosi se na quattro stalni pogon na sve kotače preko standardnog osmerostupanjskog tiptronic mjenjača. Izveden kao planetarni zupčanik, ovaj potpuno mehanički središnji diferencijal tipično raspoređuje pogonsku snagu u odnosu 40:60 između prednje i stražnje osovine. Izgubi li jedan kotač kontakt s podlogom, više se pogonskog momenta automatski usmjerava na osovinu s boljim prianjanjem. Do 70 posto momenta može biti usmjereno na prednje kotače, a 85 posto na stražnje.

Uz opcijski dinamički paket plus s elektronski ograničenom maksimalnom brzinom od 305 km/h, klijenti također dobivaju šasiju koja je projektirana za maksimalne sportske značajke. To uključuje elektromehaničku aktivnu stabilizaciju naginjanja, quattro sportski diferencijal i RS keramički sustav kočenja.

Novi RS Q8 standardno se oprema s 22-inčnim aluminijskim kotačima s 10 krakova s gumama dimenzija 295/40 – najvećima koji se tvornički ugrađuju u neki Audijev model. Za RS Q8 ekskluzivno su dostupni opcijski 23-inčni naplatci od lijevanog aluminija s 5 Y- krakova te u više boja. Iza velikih kotača nalazi se RS sustav kočenja s interno ventiliranim kompozitnim diskovima (420 milimetara sprijeda, 370 milimetara straga). Njihova kliješta s 1-inčnim klipovima standardno su obojana u crno, ali kao opcija dostupna su u crvenoj boji. Kliješta opcijskih RS keramičkih kočnica dostupna su u sivoj, crvenoj ili plavoj boji, te sprijeda imaju promjer od 440 milimetara, a straga od 370 milimetara.

Unutrašnjost novog RS Q8 uključuje namjerno čist dizajn. Svi elementi ispod crne stropne obloge imaju logične poveznice i u harmoniji su. Stropna obloga je opcijski dostupna u tkanini srebrne boje ili u Alcantari srebrne odnosno crne boje. Tanka armaturna ploča i snažno istaknute vodoravne linije odišu osjećajem prostranosti. Središnji element kokpita je gornji MMI na dodir osjetljivi zaslon. S izgledom crne ploče, kada je ugašen skoro se do kraja stapa s velikom, crnom površinom.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675