| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Okrunjen najbolji profesionalni vozač kamiona - CroPC.net

Okrunjen najbolji profesionalni vozač kamiona

Nakon dvodnevnog događaja, naziv najboljega vozača kamiona osvojio je Belgijanac Peter Jacobs, a pobjedu je posvetio kolegama vozačima koji se svaki dan suočavaju s izazovima na cesti

Najbolji profesionalni vozači kamiona iz čitave Europe na Goodyearovoj testnoj stazi u Luksemburgu  okušali su se u finalu natjecanja DAF Driver Challenge, nakon brojnih provjera u kojima su pokazali svo svoje znanje i iskustvo, naziv najboljega osvojio je Belgijanac Peter Jacobs, a organizatori i natjecatelji pobrinuli su se i za promociju tog zahtjevnog zanimanja

Više od 1.000 kandidata iz 30 zemalja prijavilo se na ovogodišnje natjecanje DAF Driver Challenge, u kojemu proizvođač kamiona DAF zajedno s Goodyearom i organizacijom za utvrđivanje usklađenosti vozila Dekra bira najboljega profesionalnog vozača kamiona. Finaliste su definirala državna natjecanja u sklopu kojih su se sudionici okušali u zahtjevnim teoretskim i praktičnim zadaćama.

Između ostalog, morali su svojom vožnjom iskoristiti gorivo što je bolje moguće, sigurno i pravodobno isporučiti robu, a ujedno očuvati kamion u vrhunskom stanju. Taj pothvat savladalo je 18 vozača koji su u borbu za naziv najboljega krenuli 28. i 29. rujna 2019. na Goodyearovoj testnoj stazi u luksemburškom Colmar- Bergu. Finalisti su se natjecali u devet različitih kategorija, a stručni žiri ocjenjivao je njihove vozačke sposobnosti, osviještenost o sigurnoj vožnji, poznavanje prijevozničke profesije, ekološku vožnju, tehničko znanje i druga područja. Vozačima su pri dostizanju rezultata pomagale Goodyearove teretne gume nove generacije FUELMAX GEN-2 i KMAX GEN-2, koje su doprinijele postizanju bolje iskoristivosti goriva i više prijeđenih kilometara.

Nakon dvodnevnog događaja, naziv najboljega vozača kamiona osvojio je Belgijanac Peter Jacobs, a pobjedu je posvetio kolegama vozačima koji se svaki dan suočavaju s izazovima na cesti. Natjecanje se istodobno pobrinulo i za promociju te zahtjevne profesije koja za postizanje odličnih rezultata iziskuje vrhunsku opremu te iskustvo, znanje i spretnost vozača.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675