| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Predstavljen novi Audi RS 6 Avant - CroPC.net

Predstavljen novi Audi RS 6 Avant

Kompletni prednji dio se maksimalno razlikuje, što A6 liniji modela osigurava prepoznatljivi izgled

Kompletni prednji dio se maksimalno razlikuje, što A6 liniji modela osigurava prepoznatljivi izgled

Oblik karoserije, jedinstven u segmentu, privlači pozornost na Audi RS 6 Avant, uz izuzetak prednjih vrata, krova i poklopca prtljažnika, svi su drugi dijelovi karoserije specifični za ovaj RS model, karoserija, koja je sa svake strane proširena oko 40 milimetara sa širokim izvučenim lukovima kotača, ističe sportsku notu, a 22-inčni kotači ističu privlačne proporcije

Novi RS 6 Avant jedan je od prvih Audi Sport modela koji predstavljaju novi RS dizajnerski izričaj. Kompletni prednji dio se maksimalno razlikuje, što A6 liniji modela osigurava prepoznatljivi izgled. Uz novi poklopac motora, zajedno s istaknutim središnjim dijelom, RS 6 Avant koristi i prednja svjetla modela A7. Ona ne samo da imaju tanki naglašeno sportski izgled, već je moguća i izvedba RS Matrix LED prednjih svjetala s laserskim dugim svjetlima sa zatamnjenim obrubom kao dodatnom karakterističnom značajkom modela ovog modela. Slično serijskim LED stražnjim svjetlima, ona uključuju dinamične pokazivače smjera i dodaju RS-specifičnu svjetlosnu animaciju kada se vozilo zaključava i otključava.

Trodimenzionalna saćasta struktura unutar Singleframe prednje maske izvedena je u crnoj boji visokog sjaja. U kombinaciji s tanjom i širom geometrijom, ona pojačava atletski izgled modela RS 6 Avant. Uklonjeni su Singleframe obrub i quattro logotip na braniku koji je karakterizirao prethodni model. Ispod serijskih LED prednjih svjetala, bočni otvori za zrak se otvaraju u novom istaknutom RS braniku i produžuju se skoro do donjeg ruba prednjih svjetala. Dizajneri su njihov oblik preuzeli s prednjeg dijela Audija R8.

Bočnom stranom dominira karakteristična Avant silueta – produženi prednji kraj, ravna linija krova i tanki D nosači, koji se oslanjaju na quattro bokove. RS specifični pragovi s umetcima na bokovima vizualnu ističu potisak prema naprijed. Dinamični stražnji kraj sastoji se od krovnog rubnog spojlera i RS specifičnog branika sa stražnjim difuzorom i dizajnerskim elementima u crnoj boji visokog sjaja. Prema opće poznatom RS stilu, RS ispušni sustav na obje strane završava s ovalnim kromiranim završecima ispušnih cijevi, a kao opcija je dostupan i RS sportski ispušni sustav s crnim završetcima.

Motor 4.0 TFSI u novom Audiju RS 6 Avant razvija snagu od 441 kW (600 KS) i okretni moment od 800 Nm, koji se održava između 2.050 i 4.500 o/min. Za samo 3,6 sekundi ovaj karavan visokih performansi ubrzava od nula do 100 km/h. Za samo 12 sekundi, RS 6 Avant doseže 200 km/h. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Uz opcijski dinamični paket, ovaj RS karavan doseže 280 km/h ili čak 305 km/h s dinamičnim paketom plus.

Zahvaljujući 48-voltnom glavnom električnom sustavu, ovaj twin-turbo V8 kombinira maksimalne performanse s visokom učinkovitosti. U srcu mild hybrid sustava (MHEV) nalazi se remenom pokretani alternator-starter. Tijekom laganijeg usporavanja moguće je u odvojenu litij-ionsku bateriju pohraniti električnu energiju snagom do 12 kW. Makne li vozač nogu s papučice gasa pri brzinama između 55 i 160 km/h, pogonski sustav odabire jednu od dvije opcije. Ovisno o situaciji u vožnji i postavkama Audi drive select sustava, novi RS 6 Avant obnavlja energiju ili krstari do 40 sekundi s isključenim motorom. Pritiskom na papučicu gasa remenski alternator-starter ponovo pokreće motor. MHEV tehnologija omogućuje rad start/stop sustava pri brzinama ispod 22 km/h. U svakodnevnoj je vožnji na ovaj način moguća ušteda do 0,8 litara goriva na 100 kilometara.

Tu je i sustav uključivanja cilindara prema potrebi (cylinder on demand (COD)) kao još jedna komponenta za povećanje učinkovitosti. Pri niskim do srednjim opterećenjima i brzinama, sustav u višim stupnjevima prijenosa deaktivira cilindre 2, 3, 5 i 8, isključivanjem ubrizgavanja i paljenja te zatvaranjem usisnih i ispušnih ventila. U režimu rada s četiri cilindra, radna točka aktivnih cilindara je pomaknuta prema višim opterećenjima u područjima karakteristike rada s višom učinkovitosti, dok deaktivirani cilindri uglavnom rade bez gubitaka, oponašajući plinske opruge. Jačim pritiskom na papučicu gasa oni se trenutno ponovo aktiviraju.

Unatoč svojoj učinkovitosti, 4.0 TFSI motor emitira sportski, voluminozni V8 zvuk. Vozač može utjecati na zvuk motora preko Audi drive select sustava. Opcijski RS sportski ispušni sustav s crnim završetcima ispušnih cijevi osigurava maksimalno sportsko zvučno iskustvo.

Standardni RS prilagodljivi zračni ovjes s kontroliranom tvrdoćom, specifično je namješten za model RS i zahvaljujući novom modulu zračnih opruga s 50 posto višim hodom, prvi put u kombinaciji s dinamičnim paketom plus, omogućuje brzinu do 305 km/h. Sustav se može namjestiti u nekoliko režima rada i uključuje automatsku kontrolu visine. Karoserija novog RS 6 Avanta je 20 milimetara niža nego kod Audija A6 Avant sa standardnim ovjesom; pri brzinama od 120 km/h i višima spušta se za dodatnih 10 milimetara. Režim podizanja pri niskim brzinama po potrebi podiže vozilo za 20 milimetara. Vrlo široki raspon djelovanja RS sportskog zračnog ovjesa, vozaču nudi slobodan izbor između udobnosti na duge pruge i maksimalnih performansi.

Novi RS 6 Avant se standardno oprema s 21-inčnim naplatcima od lijevanog aluminija s 10 krakova u dizajnu zvijezde, koji su obučeni u gume dimenzija 275/35. Kao opcija su dostupni RS specifični kotači od 22 inča s 5 V krakova s gumama dimenzija 285/30, koji se mogu dobiti u srebrnoj boji, mat titan izgledu sa sjajnom obradom i sjajnoj antracit crnoj boji, sa sjajnom obradom. Čeljusti RS čeličnog sustava kočnica s ventiliranim i perforiranim diskovima (420 milimetara prednji, 370 milimetara stražnji) standardno su obojane crno i opcijski su dostupne u crvenoj boji. Uz opcijske RS keramičke kočnice, čeljusti dolaze u sivoj, crvenoj ili plavoj boji. Njihovi diskovi imaju promjer od 440 milimetara (prednji) i 370 milimetara (stražnji). Novo razvijeni RS keramički sustav kočenja teži oko 34 kilograma manje od čeličnog sustava, čime se smanjuju neovješene mase. Elektronska kontrola stabilnosti (ESC) uključuje sportski režim ili se može u potpunosti isključiti.

Ponuda boja za novi Audi RS 6 Avant uključuje trinaest boja, uključujući dvije RS specifične boje Nardo sivu i Sebring crnu, s kristalnim efektom, zajedno s ponudom pet mat boja. Kućišta vanjskih osvrtnih zrcala dostupna su u crnoj boji, u boji karoserije ili boji mat aluminija. Mat aluminij, crni i karbonski stilski paketi mijenjaju okomite umetke prednjih usisnika zraka, vodoravni aerodinamični razdjelnik, umetke pragova, krovne nosače i obrube prozora kao i ukrasni element stražnjeg difuzora. Audijevi prsteni i RS logotipi sprijeda i straga također mogu kao opcija biti izvedeni u sjajnoj crnoj boji u sklopu crnog i karbonskog stilskog paketa. Audi exclusive ponuda uključuje razne dodatne opcije prilagođavanja.

Novi Audi RS 6 Avant krenuti će u prodaju u Njemačkoj i drugim europskim državama do kraja 2019.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675