| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Audi A6 45 TDI quattro tiptronic Dynamic – njegovo veličanstvo - CroPC.net

Vozili smo: Audi A6 45 TDI quattro tiptronic Dynamic – njegovo veličanstvo

Sjesti za upravljač bilo kojeg Audi modela doživljaj je sam za sebe, no sjesti za upravljač najnovijeg Audi A6, i to još u izdanju 45 TDI quattro tiptronic Dynamic itekako je trenutak koji izmamljuje osmjeh na lice

Pred sam kraj godine dobili smo priliku provozati jedan od najboljih automobila predstavljenih ove godine, najnoviji Audi A6 koji nam je u inačici 45 TDI quattro tiptronic Dynamic pokazao zašto je ovaj automobil san svih menadžera, direktora, dobrostojećih obitelji

Sjesti za upravljač bilo kojeg Audi modela doživljaj je sam za sebe, no sjesti za upravljač najnovijeg Audi A6, i to još u izdanju 45 TDI quattro tiptronic Dynamic itekako je trenutak koji izmamljuje osmjeh na lice. Provozali smo najnovijeg modela Audijeve limuzine po autocesti, gradu i otvorenoj cesti i otkrili zašto je ovaj automobil (opet) u vrhu želja svih poslovnih ljudi.

Gospodar prstenova

Audi A6 u svojoj najnovijoj inačici bez premca izgleda najbolje do sada. Iako je na njegovu predstavljanju bilo polemika, kako to zapravo uvijek i bude kada dolazi nešto novo, tek pogledom u živo postajemo svjesni svih linija i lijepog izgleda koje nosi nova „a-šestica“. U dizajnerskom izričaju napravljen je značaj odmak od prošlog modela, ponajviše s novim prednjim krajem koji izgleda šire no ikada ranije zahvaljujući ogromnoj single-frame rešetci hladnjaka, a koja je uz to i niža, pa je dojam širine još efektniji. Prednja svjetla su značajnije „urezana“ u prednji branik i kao takva djeluju moderno i znatno drugačije od dosadašnjih. Linija koja se proteže od prednjeg do stražnje kraja pomalo se gubi na vratima i B nosaču, no i dalje daje naglasak na mišićavost novog Audija A6. Stražnji kraj donosi novi svjetlosni sklop LED svjetala koja djeluju povezano uz pomoć kromirane letvice između njih. Priču o vanjštini zaokružuju golemi 19-inčni naplatci. Uvjereni smo kako nema te osobe kojoj Audi A6 neće biti lijep. Tražite li ujedinjenje sporta i elegancije, tada novi A6 kao naš testirani u S-Line izvedbi, donosi ultimativni spoj. Dojam na cesti koji ćete ostaviti s ovim vozilom izaziva strahopoštovanje.

Tehnološka revolucija

Unutrašnjost novoga Audija A6 donosi najviše novosti i ako ste do sada vozili Audi A6, sjedanje u novi model bit će poput nečeg novog i neistraženog. Istraženo i poznato bit će samo vrhunska kvaliteta i premium osjećaj koji odiše svakim segmentom ovog automobila. Audi po nama proizvodi definitivno najbolju unutrašnjost automobila koju smo ikada vidjeli. Toliko smisla i filigranski precizne detalje malo gdje još možemo pronaći. Nema tu apsolutno nikakvog traga niti najmanjem lošem spoju ili osjećaju pod prstima. Novi A6 donosi potpuno novi sustav upravljanja u kojem je fokus na dodirima. U unutrašnjosti dominiraju dva velika zaslona osjetljiva na dodir te treći ispred vozača koji je zapravo virtualni kokpit. I ostale brojne tipke su izvedene kao dodirne, poput regulacije grijanja iz pojedinog otvora straga ili tipki za svjetla, itd. Ako ste se ikada susreli sa zaslonima osjetljivim na dodir, a u što smo uvjereni da jeste, sada se pripremite na nešto novo i nikad viđeno u automobilima. Naime, Audi je pokazao kako dodirni zaslon treba izgledati i kakav osjećaj treba pružiti. Osjetljivost je toliko precizna i napredna da točno zna što je slučajni dodir, a što namjera klika. Osim toga, ima haptički aktuator koji pruža povratni osjećaj stvarnog klika. Tako nemamo bezosjećajni opip zaslona nego stvarnu povratnu informaciju kada smo nešto zaista i kliknuli. Fantastično! O samom sučelju mogli bismo knjigu napisati, no donosi sve što danas možete poželjeti u automobilu uz mogućnost modifikacije, personalizacije, itd. Napredna multimedija, Internet (tu je i 4G modem), navigacija, telefoniranje, sve je tu. Dok je gornji zaslon za informiranje i multimediju, donji zaslon zamijenjen je za kontrolu klima uređaja, a donosi jednaku tehnologiju.

45 TDI – nova oznaka

Audi je nedavno uveo novi način označavanja snage svojih modela s brojkama. Tako daje se do znanja kolika je snaga pojedinog modela bez isticanja obujma motora, što je ranije bio slučaj. Kako je većina modela danas neki oblik hibrida, a i snaga je relativan pojam koji stiže iz brojnih izvora (električni motor, motor s unutarnjim izgaranjem, itd.), ovakva oznaka ima više smisla. 45 na našem Audi A6 45 TDI quattro tiptronic Dynamic označava 3.0 TDI koji raspolaže s čak 231 KS, a uparen je uz fenomenalni 8-brzinski tiptronic automatski mjenjač. Vožnja ove konjice u ovakvom automobilu je ono što bi trebalo biti srž poslovne limuzine. Automobil ubrzavanja munjevito, pretiče uz treptaj oka, a pruža udobnost krstarećeg broda. U našoj kombiniraj vožnji poslovično štedljiv TDI tražio je samo oko 5,5 litara na 100 km, bolje definitivno ne može. Za sigurnost tu je hrpa radara, kamera, senzora i zapravo svega što možete zamisliti danas dostupno u autoindustriji. Audi A6 mogao bi ispisati još stranice i stranice teksta, no najbolju priču govore fotografije, a još bolju posjet salonu Auto Zubak u Osijeku gdje se nalazi naš testni A6. Za one koji već dižu štednju i spremaju se za kupnju, spomenimo iznos od gotovo 690 tisuća kuna koliko je koštao naš testni model. No, da nije naših poreza, ovaj auto bi bez problema bio i 100 tisuća kuna povoljniji.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675