| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Mercedes-Benz C220d – uvijek na vrhu - CroPC.net

Vozili smo: Mercedes-Benz C220d – uvijek na vrhu

C220d je san mnogih, a zašto je tako ponovno smo se uvjerili s testnim modelom

Mercedes-Benz nedavno je osvježio svog bestselera, C klasu koja je postala još bolja i potvrdila svoj status kako je u samom vrhu među luksuznim limuzinama

Vječita borba i rivalstvo odvjek se odvija između Audija A4, BMW-a serije 3 i Mercedes-Benza C klase. Iako poneke automobilske emisije stvaraju svoje klase i svoje modela u utrci luksuznih, premium limuzina, svaki znalac koji kroz povijest prati razvoj ova tri njemačka proizvođača zna da su to automobili svijet za sebe i predstavljaju gotovo najbolje što tržište nudi. Jasno, uvijek postoje izazivači, ali uvijek su u fokusu „prstenovi“, „propeleri“ i „nišani“, a svi drugi samo pokušavaju biti dio fokusa. Stoga, uvijek se radujemo sjesti za upravljač neka od ova tri modela, a ovog puta prilika je bila redizajnirana Mercedes-Benz C klasa.

Skoro isti, a drugačiji

Model C klase za koji smo sjeli je Mercedes-Benz C220d. Model koji uvjerljivo ima najviše poklonika jer donosi savršen balans performansi, mogućnosti, ekonomičnosti, imidža. C220d je san mnogih, a zašto je tako ponovno smo se uvjerili s testnim modelom. Ne tipično, krenut ćemo osvrt ispod poklopca motora. Tu pronalazimo izvrstan novi 2-litreni dizelski motor koji sada razvija 194 KS i 400 Nm okretnog momenta, a koji je dostupan već od kakvih 1.600 okretaja u minuti. Međutim, kako biste imali dojam da je moment uvijek uz vas tu je fantastični 9G-Tronic automatski mjenjač. Sam automatski mjenjač je najveća preporuka jer vožnju uistinu čini opuštajućom i zabavnom kada je to potrebno. Koliko zabavnom, dovoljno je samo reći da ovaj automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 6,9 sekundi! Da, ovo je već brojka nekog sportaša, a ne luksuzne i štedljive dizelske limuzine. Miran rad, fenomenalne performanse i komfor u vožnji svojstven samo Mercedes-Benzu iskusit ćete u svakom kilometru odvoženim s Mercedes-Benz C220d. Potrošnja se za vrijeme testa kretala na više no štedljivih oko 6 litara, što je za ovakav automobil i s ovoliko snage ravno malom čudu i sigurno će vam izmamiti osmjeh. Posebno zanimljivi su različiti modovi vožnje koji Mercedes-Benz C220d transformiraju iz krstarice u punokrvnog sportaša u svega jednom kliku. 

Suvereni nastup

Mercedes-Benz C220d svojim vizualnim dojmom tek se malo odmakao od prethodnika. To i ne čudi jer nova C klasa izuzetno je dobro prihvaćena od strane kupaca, pa čemu riskirati. Tek malo izmijenjeni svjetlosni snopovi napravit će distinkciju od novog redizajna spram prošlog modela, no iako tako male, promijene su odmah uočljive. Za upravljačem oduševljava nova digitalna ploča s digitalnim instrumentima i aplikacijama umjesto kazaljki, dok je centralni zaslon u testnom modelu dominirao središnjim grebenom. Upravljanje svime perolako je uz pomoć kontroli na upravljaču ili središnjem grebenu, a od mogućnosti teško nam je uopće nabrojati što je tu sve. Od Mercedes-Me mogućnosti povezivanja i 4G veze, navigacije, napredne multimedije, radara, kamere za praćenje znakova, i tuceta tehnoloških rješenja za aktivnu sigurnost, C klasa potvrđuje svoj status kako joj je mjesto u samome vrhu. Kako smo to već naviknuli, C klasa vozi se kao S klasa, s tim da je manjih dimenzija, no dojam za upravljačem i količina luksuza na dohvat prsta bit će presudni u takvom dojmu. Dodajmo i stakleni krov koji je imao testni model i priča će biti zaokružena. Cijena od kakvih 360 tisuća kuna za testni model sigurno je opravdana svim što Mercedes-Benz C220d nudi. Oni koji ipak gledaju na manji iznos uvijek na raspolaganju imaju osnovni model, no ako možete, ovo je C klasa kakvu zamišljamo i želimo.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675