| | | |

Test: Škoda Fabia Monte Carlo 1.0 TSI – ozbiljno dobra

Pin It

Škoda Fabia Monte Carlo 1.0 TSI stigla nam je u elegantnoj sivoj boji koja s crnim detaljima, poput aluminijskih naplataka ili umetaka (rešetka hladnjaka, spojler) izgleda kao elegantno dotjeran i modno osviješten automobilŠkoda Fabia Monte Carlo 1.0 TSI stigla nam je u elegantnoj sivoj boji koja s crnim detaljima, poput aluminijskih naplataka ili umetaka (rešetka hladnjaka, spojler) izgleda kao elegantno dotjeran i modno osviješten automobil

Provozali smo, ako se nas pita, nikad opremljeniju, nikad bolju, nikad ljepšu i nikad zabavniju Škodu Fabia u izdanju Monte Carlo s 1.0 TSI motorom

Škoda Fabia definitivno nije automobil koji je do sada kod vozača izazivao neke emocije. Malen, praktičan i prije svega povoljan automobil, Škoda Fabia poprilično je često viđena na našim cestama, ali možda odveć neprimjetna. No, sve do sada! S modelom Škoda Fabia Monte Carlo 1.0 TSI koju smo imali prilike provozati, ovaj automobil plijeni poglede, donosi hrpu detalja koji ga ističu i ono najvažnije – zabavan je za voziti.

1.0 TSI

Priču o Škodi Fabia Monte Carlo 1.0 TSI krenut ćemo od njenog kraja, tj. od zadnjeg djela naziva ovog automobila. Naravno, riječ je o 1.0 TSI motoru koji nam je još jednom razvukao osmjeh na lice. Svi oni puni predrasuda prema majušnim benzicima s ovim motor doživjet će renesansu u obliku neočekivanih performansi ovog motora. Uredu, nije ovo motor za obaranje brzinskih rekorda, no za svakodnevnu vožnju po gradu ili međugradske relacije, više od ovoga za većinu vozača neće bit potrebe. Motor je agilan, vuče linearno od niskih okretaja, a vrti se do 8.000 okretaja! Raspolaže sa 95 KS, a uz manualni mjenjač jamči zabavne kilometre. Stava smo kako su inženjeri mogli komotno ugraditi i šestu brzinu koja nam je baš nedostajala, no i s ovih 5 jednolitreni TSI vozi se kao jurilica. Potrošnja je poseban detalj, a u naših 500-njak prijeđenih kilometara ona je „bacila“ prosjek od oko 5 litara! Za mali gradski automobil, 1.0 TSI kao da je stigao iz raja.

Zabavan automobil

Nakon motora idemo pogledati po čemu je Škoda Fabia Monte Carlo 1.0 TSI posebna na cesti. I prije nego li pročitate naše dojmove, pogled na slike otkriva zašto je tome tako. Škoda Fabia Monte Carlo 1.0 TSI stigla nam je u elegantnoj sivoj boji koja s crnim detaljima, poput aluminijskih naplataka ili umetaka (rešetka hladnjaka, spojler), izgleda kao elegantno dotjeran i modno osviješten automobil. Ako ste jedan od onih koji paze na izgled, ova Fabia je automobil s kojim će te se moći izraziti u tom svjetlu. Prednji kraj doživio je najveće promjene i automobil sada prati linije drugih modela, donoseći sportski, agresivan izgled upotpunjen potpunim LED svijetlima. Unutrašnjost donosi udoban komfor za putnike, a i ovdje su vidljivi dizajnerski detalji, poput crvenih ukrasa na sjedalima koji zaokružuju dojam dizajnerskog automobila. Sportskom karakteru definitivno pridonosi i sportski podrezan upravljač, kao i elementi koji imitiraju karbonska vlakna. Multimedija donosi sve što se od nje danas očekuje – zaslon osjetljiv na dodir, povezivanje telefona, napredan infotainment.

Povoljan omjer

Unutar Škode Fabia Monte Carlo 1.0 TSI udobno će se smjestiti četvero odraslih putnika. Naravno, po potrebi na stražnju klupu može sjesti i troje odraslih, no za iole dužu vožnju to nije udobno. Poseban detalj ugode pri putovanju pruža potpuno stakleni krov! Da, tako je, Škoda Fabia Monte Carlo 1.0 TSI u svojoj dodatnoj opremi nudi i ovaj detalj koje obavezno preporučamo. Nudi definitivno jedinstven osjećaj za sve putnike. Cijena Škode Fabia Monte Carlo 1.0 TSI u varijanti koju smo imali na testu iznosi 120.000 kuna. Ovakva ponuda je jedna od onih za koju odmah možemo reći da opravdava uloženo, pa ako ste u potrazi za novim automobilom ove klase, definitivno svratite do AutoZubak Osijek i provjerite Škodu Fabia Monte Carlo 1.0 TSI.

Foto: CroPC.net

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675