| | | |

Test: Mazda 6 CD184 AT Takumi Plus – ona prava

Pin It

Obilasci su brzi i agilni zahvaljujući visokom okretnom momentu, ali i fenomenalnom 6-stupanjskom automatskom mjenjačuObilasci su brzi i agilni zahvaljujući visokom okretnom momentu, ali i fenomenalnom 6-stupanjskom automatskom mjenjaču

Zahvaljujući AC Vuko iz Slavonskog Broda dobili smo priliku provozati jednu od najboljih Mazdi koji smo ikada vozili, model Mazda 6 u osvježenom izdanju, ali ne bilo kakvom

Mazda 6 oduvijek je bio automobil kojeg su mnogi željeli. Velika obiteljska limuzina i luksuzna krstarica usrećila je mnoge vozače do sada. Međutim, u jednom segmentu Mazda 6 jednostavno je imala problem. Taj segment je onaj poslovni. Jednostavno, uvijek je nešto malo nedostajalo kako bi Mazda 6 mogla u potpunosti parirati razvikanim, mahom njemačkim, obiteljsko-poslovnim limuzinama. No, sve do sada, jer uz osvježenu novu Mazdu 6 CD184 AT Takumi Plus imate sve, pa i puno više nego što bismo očekivali.

Luksuzno i kvalitetno

Uzmete li ovu novu, odnosno osvježenu (facelift) i prošlu Mazdu 6, netko možda i neće primijetiti toliko razlika, pa možda i da je riječ o automobilu „zategnutih bora“. Pa, iako je na oko malo toga novoga kod najnovije Mazde 6 naspram prošlog modela, u vožnji i sjedanjem za upravljač otvara se „pandorina“ kutija noviteta koja nas je više no ugodno iznenadila. Krenuti ćemo od izgleda. On je zaista vrlo sličan prethodniku, a uistinu možemo reći kako je Mazda na novoj „šestici“ samo „zategnula bore“. Međutim, sve skupa izgleda još bolje, s velikom rešetkom hladnjaka, suženim svjetlima koja kao da vas „ciljaju“, dotjeranim zadnjim krajem i skladnom, sportskom siluetom. Za one kojima vanjština nije dala dovoljno povoda za razmatranje, onda će to definitivno učiniti unutrašnjost. Iznenadili smo se količinom luksuznih materijala, poput kože, brušene kože, drva i aluminija. Sve skupa složeno je s visokom elegancijom i kvalitetom, a automobil djeluje svježe, moderno, kako često znamo negdje pročitati – bezvremenski. Središnjim grebenom dominira veliki zaslon kojim upravljamo pomoću kotačića i intuitivnih izbornika. Komandna ploča ispred vozača spoj je digitalnog i analognog, što nam se izuzetno dopalo. Od tehnologija pronalazimo sve ono što danas želimo – od povezivanja s telefonom, prijenosa multimedije, navigacije, kamere za parking, upravljanja automobilom, pa do naprednih sigurnosnih značajki poput adaptivnog tempomata, automatskog kočenja, nadzora vožnje u traci, itd. Višezonska klima, grijanje, ali i hlađenje sjedala, otključavanje, zaključavanje i pokretanje vozila bez diranja ključa, LED svjetla, 360“ kamera, sve je tu.

Tiho i brzo

Mazda 6 CD184 AT Takumi Plus dolazi sa odličnim 2,2-litrenim dizelskim motorom. Odličnim prije svega zbog uglađenog i tihog rada, odličnim zbog dovoljno snage i male potrošnje. Dakle, odličan po svim kriterijima kojima se vodi prosječan vozač. Motor pruža 184 KS, a ova konjica povući će Mazdu 6 preko 200 km/h i ubrzati do 100 km/h za svega 8,4 sekundi. Obilasci su brzi i agilni zahvaljujući visokom okretnom momentu, ali i fenomenalnom 6-stupanjskom automatskom mjenjaču. Priču samo zaokružuje niska potrošnja od kakvih 5 litra. Posebno dobar je osjećaj za upravljačem gdje brzine možete mijenjati i pomoću papučica smještenih iza upravljača. Položaj za upravljačem je suveren, a tomu svakako pridonose i uvjerljive performanse. Međutim, najveće iznenađenje u odnosu na prethodnika je izolacija buke, odnosno komfor koji imate tijekom vožnje. Bez obzira kretali se u gradu ili vozili 130 km/h na auto cesti, buka je vrlo niska. Dodajmo k tomu i sav komfor koji pruža Mazda 6 i recept za obiteljsku ili poslovnu limuzinu visoke klase je tu. Cijena našeg primjerka od nešto preko 330.000 kuna čini nam se fer i opravdana s obzirom na viđeno, a hoće li i na vas ostaviti takav dojam, provjerite sami. Našu testnu Mazda 6 CD184 AT Takumi Plus možete pronaći u AC Vuko u Slavonskom Brodu.

Foto: Marin Režić

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

Vozili smo novu Mazdu 3

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675