| | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Audi A3 Limousine 1.6 TDI Design+ - godine ne broji - CroPC.net

Test: Audi A3 Limousine 1.6 TDI Design+ - godine ne broji

Pin It

A3 nam je stigao u varijanti punog naziva Audi A3 Limousine 1.6 TDI Design+A3 nam je stigao u varijanti punog naziva Audi A3 Limousine 1.6 TDI Design+

Nakon gotovo 5 godina od prvog sjedanja u novi A3 dobili smo priliku provozati osvježenu inačicu zategnutih bora u limuzinskoj varijanti

Audi A3 u svojoj najnovijoj generaciji provozali smo u vremenu kada je Hrvatska tek pristupila EU. Dakle, prije kakvih 5 godina vozili smo tada najaktualniju izvedbu Audijevog kompakta koji nas je, bez pretvaranja, u potpunosti oduševio i stvorio onaj osjećaj „ja bih volio imati ovaj automobil“. Danas, s odmakom od 5 godina, sjeli smo za upravljač osvježene izvedbe, rekli bismo modela „zategnutih bora“. Koliko je A3 dobar i nakon 5 godina, donosimo u nastavku.

Po uzoru na A4

Dakle, A3 nam je stigao u varijanti punog naziva Audi A3 Limousine 1.6 TDI Design+. Dakle, riječ je o limuzinskoj izvedbi koja će osvojiti sve one koji traže kompakt s prtljažnikom. Prije 5 godina, a i danas, A3 je među najboljim modelima kojima je ova operacija uspjela. Zaista, možda nam sada pada na pamet svega još jedan model kompakta s prtljažnikom čiji je dizajn uspio poput ovoga na A3. Novosti s obzirom na postojeći model ima malo, no svejedno su vidljive. Prije svega tu je nova agresivna prednja strana koja je sada krojena po uzoru na bratski A4, sportski stražnji kraj donosi novi dizajn svjetala uz žmigavce koji se dinamički pale, a sve skupa je zaokruženo s dinamičnim i oštrim linijama na boku. A3 i dalje potvrđuje kako je definitivno pogodio biti i moto Audija kao napredak kroz tehniku. Iako je već 5 godina na tržištu, pogledi za nama jednostavno su se lijepili. Dakle, Audi A3 godine definitivno ne diraju, i dalje je svjež i nudi ono zbog čega kupci vole Audi – premium u svakom pogledu. Unutrašnjost je doživjela najmanje novosti i gotovo je identična kao i prvi put kada smo vozili novi A3. Međutim, unatoč godinama, bili smo sretni sjesti za upravljač poznatog modela. Neke stvari koje danas A3 ima su mogućnost ugradnje virtualnog kokpita, dok je zaslon koji izlazi iz centralnog grebena isti kao i prvi put. Unatoč godinama, A3 izgleda trendovski i svježe, a to može biti potvrda i kupcima koji su među prvima kupili A3 kako u svom izboru i ukusu nisu nimalo pogriješili. Kvaliteta materijala je i dalje vrhunska, premium i onako kako doliči za Audi. Unutrašnjost A3-ice pruža puno komfora i za upravljačem imamo dojam da se nalazimo u vozilu barem jednog razreda više.

Dorađeni 1.6 TDI

Za upravljačem Audi A3 Limousine 1.6 TDI Design+ pruža više no dovoljno snage za svakodnevnu vožnju po gradu, na otvorenim cestama, ali i za duža putovanja. Ispod poklopca nalazi se 116 KS snažan dobro poznati 1,6-litreni TDI. Ovaj motor temeljito je dorađen i sada pruža više snage no ikada prije. Za veliku većinu posezanje za snažnijim dvolitrenim motorom neće biti potrebno, jer zaista za upravljačem A3 nudi osjećaj kao da ima više snage od deklarirane. Obilasci su brzi i poprilično vas „lijepe u sjedalo“ zahvaljujući tradicionalno obožavanom dizelskom okretnom momentu. Rad motora je poprilično tih i uglađen, a čak i kada ga izvrtite na više okretaje buka je u granici normale. A3 neravnine upija dobro, pa ga je i po našim već tradicionalno lošim cestama ugodno voziti. Smiješak na lice pokazat će potrošnja, ona se u našem testu vrtjela oko 4,5 litara, što je za ovakvu limuzinu odlično. No, TDI je ionako oznaka kod koje očekujemo svojevrsne rekorde u niskoj potrošnji.

Godine ne broji

Nakon nekoliko dana i nekoliko stotina kilometara, prisjetili smo se kako je to voziti novi Audi A3. Automobil za kojeg smo imali osjećaj „ovaj automobil moram imati“. Na sreću, unatoč snažnoj konkurenciji, A3 je i dalje model koji je dovoljno svjež. Nudi sada već u potpunosti provjerenu tehnologiju, a za one sumnjičave u sljedećih pet godina, tu je i petogodišnje jamstvo. Audi A3 još nudi mogućnost da si sami skrojite automobil kakav želite, bez suvišnih stvari, jer tko zna, možda već sljedeća generacija A3-ice bude samovozeći automobil nakrcan radarima, naprednim sustavima nazora i sličnih tehnoloških novotarija koje ipak nisu za sve. Uz cijenu od 217.000 kuna koliko je koštao naš testni automobil, opet smo dobili dojam kako je ovo automobil koji bismo voljeli imati. Nadamo se kako će to i biti jednog dana.

Foto: Marin Režić

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675