A1

Test: Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI - praktični križanac

Test: Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI - praktični križanac
Test: Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI - praktični križanac

Križanci nekoliko klasa automobila nisu rijetka pojava, i dok neki prođu nezapaženo ili u najgorem slučaju budu ismijani, Škoda je sa svojim modelom Rapid Spaceback napravila pun pogodak

Škoda Rapid Spaceback svojevrsni je križanac kompaktnog hatchbacka i karavana, s tim da je od obije klase uzeo ono najbolje – kompaktnost i okretnost hatchbacka te prostranost kod karavana. Sjeli smo za upravljač Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI koji nas je ugodno iznenadio voznim osobinama, praktičnošću, potrošnjom te robusnošću i ugodnom vožnjom.

Zavodljiv dizajn
Model Rapid Spaceback prati dizajnerske smjernice ostalih modela iz Škodine tvornice. Grube i ravne linije daju dozu agresivnosti te ozbiljan pristup i sve skupa čini nam se baš pogođenim. Iako je riječ o svojevrsnom karavanu, ako ga gledamo kao takvog, tada je Škoda Rapid Spaceback jedan od najljepših koje smo imali prilike voziti. Skladne linije čine vozilo zaista privlačnim, a kako smo imali prilike voziti i limuzinsku inačicu Rapida, čini nam se da je Rapid Spaceback čak i atraktivniji. U bijeloj boji sa zatamnjenim stražnjim staklima te 16-inčnim aluminijskim naplatcima Rapid zaista djeluje moćno. U unutrašnjosti prevladava jednostavnost i praktičnost uz naglasak na robusnosti. Kako je Škoda popularna po svojoj praktičnošću brojni su elementi koje će vozač i ostali putnici otkrivati, poput prostranih pretinaca u vratima gdje će mjesto pronaći i boca soka ili vode čak od 1,5 litru, pretinac za sunčane naočale, itd. Materijali su ugodni na dodir, i dok je većina unutrašnjosti izrađena od kvalitetne plastike, upravljač je presvučen kožom. Koliko se pazilo na robusnost i jednostavnost održavanja ovog vozila pokazuje i to da je središnji naslon za ruku također presvučen kožom kako bi se olakšalo njegovo održavanje i čišćenje. Iako je većina unutrašnjosti izrađena od čvrste plastike, na prvu teško je otkriti da je riječ o plastici, tako da je njena implementacija zaista za svaku pohvalu. Multimedija i audio sustav su nekako standardni i tu nema prevelikih iznenađenja. Prostranost je ono po čemu Škoda želi iznenaditi kupce Rapid Spacebacka. Stražnja klupa biti će komforna čak i za vrlo visoke ljude, a prtljažnik će primiti 415 litara, a s polegnutom stražnjom klupom čak do 1.380 litara! Za kompaktni karavan, ovo je i više no pohvalno.

Štedljiv i agilan
Iako smo već imali prilike susresti se sa 1,2-litrenim turbo „benzincem“, ovo je jedan od motora koji nas svaki put iznenadi. Važno je pri tome naglasiti kako je iznenađenje pozitivno. Naime, mišljenja smo kako je ovo motor koji može zadovoljiti veliku većinu naših vozača. Agilan i dinamičan u gradu, dovoljan je i za postizanje viših brzina na otvorenom, 1,2-litreni TSI benzinski agregat ujedno je i zavidno štedljiv, tih i uglađen. Konkretno pri našem testiranju prosječna potrošnja iznosila je redovito ispod 6 litara za 100 prijeđenih kilometara, s tim da u gradu ova potrošnja bude nešto viša, dok na otvorenom, ako ste baš pažljiv vozač, nije rijetkost ugledati i brojku od 5 litara. Zaista odličan rezultat i savršen omjer uloženog i dobivenog.

Povoljan uz brojne pogodnosti
Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI prodaje se u salonima Auto Zubak po startnoj cijeni od oko 103.000 kuna. Naš testni model uz nešto sitnih dodataka iznosio ravno 112.000 kuna. Valja dodati i trenutnu akciju „bolje od popusta“ gdje je uz kupljeni Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI moguće odabrati 5-godišnje jamstvo te 4 godine održavanja ili 3 godine održavanja uz komplet zimskih guma. Ove je popuste i pakete moguće i samostalno kombinirati na www.boljeodpopusta.hr, a uz ovakve pogodnosti Rapid je još i privlačniji. Nas je Rapid još jednom osvojio, a uvjereni smo i svakog budućeg vlasnika.

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Škoda
Škoda
Škoda

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.